Orchestra austriacă Johann Strauss Ensemble va concerta la Arad, în luna decembrie

by Andreea Radu

Concertul dedicat sărbătorilor de iarnă al Orchestrei Johann Strauss Ensemble revine pe scenele din România alături de doi invitați speciali, soprana Paula Jeckstadt și baritonul Michael Havlicheck. Orchestra Johann Strauss Ensemble sub bagheta maestrului dirijor Russell McGregor va fi prezentat în cadrul turneului național „Viena Magic” pe 11 decembrie la Sala Patria din Brașov, pe 12 decembrie la Cinema Florin Piersic din Cluj-Napoca, pe 13 decembrie la Teatrul Clasic Ioana Slavici din Arad, iar pe 14 decembrie la Biserica Baptistă Speranța din Oradea.
Noul concept al concertului, creat special pentru publicul din România, cuprinde un program variat de muzică clasică, pornind de la valsurile iubite de zeci de generații și ajungând la arii de operă ce aparțin marilor compozitori ai tuturor timpurilor, precum Johann Strauss I și II, Johann Sebastian Bach, Franz Lehar, Karl Komzak sau Julius Fucik.
Dirijor și prim-solist, deținător al unei viori fabricate de Carlo Giuseppe Testore în anul 1697, „sora mai mică” a celebrei viole a lui Wolfgang Amadeus Mozart, Russel McGregor s-a născut în Oxford, dar a crescut în Melbourne, Australia, unde la vârsta de 7 ani a început să studieze vioara. Din 1992 Russell locuiește în Viena, iar din anul 1997 este concertmaestru și dirijor al orchestrei Palatului Schöbrunn. În acompaniamentul său sub bagheta lui Russel McGregor au performat vedete ale muzicii de operă, precum Luciano Pavarotti, Jose Carreras sau Ildiko Raimondi, scrie stiripesurse.ro.

Facebook Comments