Orban pune degetul pe rană: „PNL s-a transformat într-o anexă a PSD”

by Adrian Pavel

Ludovic Orban a anuntat, luni, ca doreste ca noul sau partid, Forta Dreptei sa se afilieze Partidului Popularilor Europeni (PPE), din care face parte si PNL.

”Am luat decizia de a incepe o constructie politica in primul rand dintr-o obligatie morala pe care o am fata de oamenii care au crezut in noi si care ne-au acordat increderea in 2020, in cadrul alegerilor locale si parlamentare. Din pacate, conducerea PNL a luat o decizie contrara promisiunilor electorale si angajamentelor pe care le luase PNL, aducand PSD la guvernare. Practic, obligatia morala pe care o am este de a sustine toate proiectele pe care noi ne-am angajat ca le vom realiza. Doi: odata cu transformarea PNL intr-o anexa a PSD, odata cu realizarea acestui proiect de guvernare, la ora actuala, nu mai exista o forta politica autentica de centru-dreapta-dreapta, care sa se bazeze pe valorile, principiile curentelor doctrinare de dreapta liberalist-conservatorist-crestin-democrate”, a declarat Orban la RFI.

Ludovic Orban a explicat si cui se adreseaza noul partid: ”Romania are nevoie de aceasta forta politica de dreapta si ma implic cu toata energia si cu toata forta in aceasta constructie care sa reprezinte Romania dinamica, Romania care se misca, Romania intreprinzatorilor, Romania oamenilor care muncesc, care creeaza, care inoveaza, care schimba lucrurile in bine (…). Obiectivul pe care-l avem este sa ne afiliem la PPE, care grupeaza formatiunile de centru-dreapta de la nivel european”.

Facebook Comments