Orban fuge de referendum, dar e „urecheat“ din cauza lui Falcă

by Cosmin Mihuta

Președintele PNL, Ludovic Orban, încearcă să se delimiteze de referendumul pentru redefinirea familiei, care a înregistrat un eșec usturător în weekend-ul recent încheiat. Deși PNL a avut o campanie  în toată țara pentru susținerea referendumului, Orban dă acum vina pe PSD și Liviu Dragnea, declarând că liberalii nu au avut nicio legătură cu acest demers.

Dacă ne uităm însă la Arad, de exemplu, putem constata că din contră, am avut parte de o campanie agresivă pro referendum din partea PNL, în timp ce PSD Arad s-a implicat foarte puțin. Tot județul a fost împânzit cu pliante galben-albastre, distribuite de liberali, prin care lumea era chemată la referendum, să voteze pentru familia tradițională. Falcă însuși a susținut campania pe Facebook, iar în ziua votului s-a pozat cu familia la urne. Primari ai PNL Arad și alți aleși ai partidului au transmis pe Facebook mesaje de susținere pentru referendum.

Aceste acțiuni ale liberalilor din teritoriu, inclusiv cele ale lui Gheorghe Falcă, i-au fost „vârâte“ sub nas președintelui Orban, care încerca să se delimiteze de referendum. „Partidul Naţional Liberal a susţinut demersul coaliţiei pentru familie de la început. L-aţi avut pe domnul Sighiartău, secretarul general, care s-a implicat foarte mult, pe domnul Falcă la Arad, pe domnul Dumitrescu, care face şedinţe în biserică şi mulţi alţi lideri de filiale care s-au implicat. PNL nu îşi asumă deloc acest eşec, domnule preşedinte?“, a fost doar una din întrebările adresate lui Orban în cadrul conferinței de presă de luni.

Și din interiorul partidului sunt lansate atacuri la adresa președintelui, tocmai din cauza susținerii referendumului de către PNL, fapt care i-a nemulțumit pe mulți dintre liderii liberali, care acum au pornit o adevărată campanie pentru înlăturarea lui Orban de la conducere. O eventuală reușită a campanie îl va afecta grav și pe președintele PNL Arad, care a dus partidul, alături de Orban, la un nou eșec usturător, după cel de la alegerile parlamentare din 2016, când PNL, cu Falcă șef de campanie, a obținut un scor usturător. Probabil, Gheorghe Falcă va pierde locul pe listă la europarlamentare, care nici în varianta Orban nu era printre care garantau accesul în Parlamentul European.

Facebook Comments