ORASUL PECS SUSTINE ARADUL IN CURSA PENTRU CAPITALA CULTURALA 2021

by Cosmin Mihuta

Municipiul Arad a primit din partea orașului înfrățit Pecs din Ungaria documentul oficial de susținere a candidaturii la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021. Viceprimarul orașului ungar Pecs, care a fost Capitală Culturală Europeană în anul 2010, dr. Ori Laszlo a predat în cadru festiv documentul primarului Gheorghe Falcă, în deschiderea manifestărilor artistice care marchează Ziua Orașului Pecs în cadrul Zilelor Aradului. Evenimentul a avut loc în această după amiază la Sala Clio a Complexului Muzeal Arad, unde a fost vernisată expoziția pictorului Herczeg Laszlo din Pecs.
Odată cu înmânarea scrisorii de susținere, Ori Laszlo a declarat că municipalitatea din Pecs este încrezătoare în reușita proiectului Arad2021 și pune la dispoziția partenerilor arădeni experiența de Capitală Culturală, subliniind totodată oportunitățile pe care candidatura la titlul de Capitală Culturală Europeană le deschide pentru viitorul orașului Arad.
La rândul său, primarul Aradului, Gheorghe Falcă, și-a exprimat aprecierea pentru modul în care a evoluat colaborarea de peste un deceniu dintre cele două orașe și afirmat că documentul de susținere din partea orașului Pecs va fi parte a proiectului de candidatură Arad2021, care se va baza și pe o susținere financiară solidă și substanțială. Gheorghe Falcă a mai declarat că prioritizarea culturii în politicile publice este o evoluție firească în dezvoltarea Aradului, după ce orașul a fost nevoit mai întâi să se concentreze pe modernizarea infrastructurii și pe crearea de locuri de muncă.

Facebook Comments