Oradea va avea zboruri spre Spania și Italia. Arădenii rămân cu promisiunile șefilor CJA

by Cosmin Mihuta

În timp ce Falcă și Cionca se plimbă prin China, după cai verzi pe pereți, politicienii din județele vecine se ocupă de lucruri serioase, folositoare comunităților pe care le conduc. De exemplu, la Oradea, Consiliul județean este preocupat să dezvolte aeroportul local, spre deosebire de șefii CJA, care își pierd timpul cu disputele politice, iar rezultatele sunt zero. Cel puțin în privința aeroportului, care înghite în continuare milioane de lei din subvenții de la CJA, fără a avea măcar o cursă regulată din Arad.

În schimb la Oradea, lună de lună aflăm de noi curse, spre diverse destinații interne sau externe. Directorul companiei Tarom, Wolff Werner-Wilhelm, a anunţat, luni, într-o conferinţă de presă, că, începând de la 1 decembrie, compania de stat va opera curse externe de pe Aeroportul din Oradea. Astfel, Aeroportul din Oradea va deveni hub pentru TAROM, iar de la 1 decembrie 2018, compania națională va opera o cursă directă Oradea – Barcelona (Aeroportul El Prat), de două ori pe săptămână. Tot din luna decembrie, o altă destinaţie va fi spre Italia, urmând să se decidă dacă spre Roma Fiumicino sau Milano Malpensa. De asemenea, pentru viitorul apropiat, Aeroportul din Oradea figurează în planurile de dezvoltare ale TAROM cu destinații în Anglia și Germania.

Aradul, cum spuneam, rămâne doar cu poveștile politicienilor care conduc CJA. Poate vă mai aduceți aminte de cele 300 de companii aeriene care au avut surpriza să fie invitate de doamna Boghicevici să opereze zboruri de pe Aeroportul Arad. Au trecut aproape doi ani de la acea invitație, iar de companiile cu pricina nu am mai auzit nimic. Așa cum nu mai auzim nici de doamna Boghicevici, care se pare că e în căutare de un job la stat de unde să scoată bănet adevărat, fiind sătulă de funcția de vicepreședinte care nu-i aduce pe cât era obișnuită să bage în buzunar lună de lună.

Dincolo de disputele politice, de scuze și acuze, ceea ce se întâmplă la Oradea ne arată încă o dată cât de slabă e administrația arădeană, fie că vorbim de municipiu sau județ, în comparație cu vecinii noștri de la nord sau sud.

Facebook Comments