Oradea va avea un nou spital județean. La Arad, PNL și USR se preocupă exclusiv de ciolan

by Cosmin Mihuta

Consiliul județean Bihor a semnat, luni, o înțelegere cu Florin Birta, primarul Oradiei, şi cu Gheorghe Carp, directorul Spitalului Județean, în vederea construirii unui nou spital în Oradea. Consiliul Județean, proprietarul terenului, va trece amplasamentul în proprietatea orașului Oradea, în prima ședință din luna aceasta. Spitalele vor realiza studiul de fezabilitate al noului spital în cursul lunii decembrie, anul acesta. Primăria Oradea va pregăti terenul pentru noua construcție și va depune aplicația de finanțare pentru accesarea fondurilor europene. Anul viitor, după desemnarea unui constructor, vor începe efectiv lucrările de construcție.
„Acest nou spital va rezolva două aspecte majore: renunțarea la corpurile de clădire din spitalele vechi, de lângă magazinul Crişul şi de la TBC, de pe strada Izvorului, precum și gestionarea pacienților infectaţi cu coronavirus sau cu alte boli contagioase, fără ca activitatea spitalului municipal din Rogerius să fie blocată, așa cum este situația în această perioadă“, declară Ilie Bolojan, președintele CJ Bihor.

Între timp, la Arad, primarul Călin Bibarț este preocupat cum să pună mâna pe filiala PNL și cum să-și execute colegii de partid, fiind prea puțin interesat de oraș și problemele arădenilor. Pe de altă parte, zilnic asistăm la un circ ieftin, în care PNL și USR fac tumbe pentru a prinde o bucată cât mai mare din „ciolanul“ Aradului. Cei de la USR zic că vor o Românie fără hoție, dar nu fac altceva decât să fugă după funcții bine plătite, să obțină un loc la masa bogaților. Mă rog, ar trebui să se numească altfel, poate masa îmbogățiților pe bani publici. Fără hoție, bineînțeles, poate îi și crede cineva.

Ne mirăm că suntem cu ani lumină în spatele vecinilor din Oradea?

Facebook Comments