Oradea va avea o sală polivalentă cât jumătate din stadionul UTA, cu bani de la Guvern

by Florian Popa

Nu e lună să nu aflăm vești despre vreo investiție cu finanțare europeană sau guvernamentală, care se derulează în Oradea. În timp ce la noi administrația locală se ocupă mai mult de politică și caută scuze pentru nereușite, aruncând mai mereu vina pe adversarii din alte partide, la Oradea se atrag fonduri europene, fonduri guvernamentale, și se vor atrage în continuare, după ce orașul a fost declarat stațiune turistică de interes național.

În timp ce la noi primarul Călin Bibarț se află într-o permanentă luptă cu Sergiu Bîlcea pentru poziția de candidat PNL la Primăria Aradului sau același Bibarț se ocupă cu împărțitul berilor la șoferii de pe mașinile de gunoi, la Oradea se ridică o sală polivalentă cu o capacitate de 5000 de locuri (cam jumătate din capacitatea stadionului UTA), stadiul lucrărilor executate până în acest moment fiind de 40%.

Primăria Oradea a beneficiat de sprijinul Companiei Naţionale de Investiţii pentru a demara construirea acestei săli de sport polivalente. Prin urmare, din totalul sumei pentru acest obiectiv, de 27,6 milioane de euro, Primăria Oradea va asigura 5,2 milioane euro, reprezentând 19% din valoarea investiției.

În ultimii ani, l-am auzit de nenumărate ori pe fostul primar Gheorghe Falcă vorbind ba de construcția unei noi săli polivalente, ba de preluarea și modernizarea celei existente, de către Primăria Aradului. Totul a rămas la stadiul de poveste, așa cum multe lucruri legate de sportul arădean au rămas doar pe hârtie. Din păcate, actualul interimar Călin Bibarț continuă această linie, sportul arădean nefiind printre prioritățile administrației locale. Nu degeaba i se spune Prințișorul.

Facebook Comments