Oradea primește de la Guvern 134 de milioane pentru termoficare. Bibarț se bate cu funcționarii pe parcări

by Cosmin Mihuta

Primarul Aradului, Călin Bibarț, care-și zice și Bibi, se afirmă prin „tumbele“ pe care le face zilnic pe Facebook, unde se luptă cu ciorile, cu funcționarii care parchează în centru sau mai intră cu mașina din când în când pe „interzis“, ca să arate cine e tartor în acest oraș.

În timp ce Bibi își joacă rolul de întâi clovn al Aradului, vecinii noștri de la Oradea continuă să dezvolte orașul. În cursul zilei de marţi, 26 ianuarie 2021, primarul municipiului Oradea, Florin Birta, și Cseke Attila, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, au semnat contractul de finanțare pentru proiectul „Unitate de producție cogenerare de înaltă eficiență pentru înlocuirea blocului 1 existent”, prin care va fi modernizat blocul de cogenerare al CET, fiind instalată o sursă nouă de producere a energiei electrice şi termice.

Pe scurt, Oradea a primit 134.013.792.52 lei, finanțare în cadrul programului guvernamental „Termoficare”, implementat în perioada 2019-2027. Proiectul prevede înlocuirea grupului energetic de cogenerare G1 din CET Oradea, aflat la sfârşitul perioadei de viaţă, cu motoare termice pe gaze naturale cu funcționare în regim de cogenerare și două cazane de apă fierbinte.

Ce făcea Bibarț marți, când Primăria Oradea semna un contract de peste 25 de milioane de euro, bani nerambursabili? Se certa pe Facebook cu funcționarii, pe care îi acuza că vin cu mașina la serviciu și țin ocupate locurile de parcare din centru. Cam atâta poate primarul Aradului, iar rezultatele se văd pe fiecare stradă din oraș, pe fiecare clădire istorică din centru care stă să cadă, se văd în milioanele de euro pompate lună de lună într-un CET nemodernizat, pentru a acoperi pierderile generate de incompetența administrației locale.

P.S.: În imagine este CET-ul din Oradea, modernizat parțial din fonduri europene, iar acum din fonduri guvernamentale.

Facebook Comments