Opt localități din județ sunt în zona roșie! Școala începe doar online, pentru acele zone

by Florian Popa

Cea mai mare incidenţă cumulată a îmbolnăvirilor de coronavirus – 52,02 se înregistrează în localitatea Şiştarovăţ din judeţul Arad. Autorităţile anunţă că acolo este focar la un centru de recuperare. Opt localităţi din judeţ sunt în zona roşie, iar DSP analizează situaţia în privinţa debutului anului şcolar, potrivit news.ro.
Potrivit datelor transmise, luni, de către Ministerul Sănătăţii, cea mai mare incidenţă cumulată a îmbolnăvirilor de coronavirus – 52,02 se înregistrează în localitatea Şiştarovăţ din judeţul Arad.
Purtătorul de cuvânt al Prefecturii Arad, Lucian Cozma, a declarat pentru News.ro că localitatea Şiştarovăţ numără doar 350 de locuitori şi 52 de cazuri confirmate, toate fiind într-un centru de recuperare.

”Punctual, în privinţa unităţilor administrativ-teritoriale (din zona roşie – n.r.), precizăm că majoritatea au o populaţie de sub 1.500 sau chiar sub 1.000 de locuitori, fapt ce poate duce la creşterea coeficientului cazurilor raportate la o mie de locuitori. Situaţia epidemiologică este analizată de DSP Arad pentru fiecare localitate în parte pentru a vedea dacă există o situaţie de răspândire comunitară sau sunt cazuri izolate. De exemplu, toate cazurile pozitive înregistrate în comuna Şiştarovăţ provin dintr-un centru de recuperare situat în satul Cuveşdia, unde persoanele pozitive sunt în izolare, în cadrul centrului, conform reglementărilor legale în vigoare”, a declarat Lucian Cozma.

În ceea ce priveşte debutul de an şcolar, autorităţile din acest judeţ, încă analizează datele epidemiologice existente, pentru a lua o decizie.

”Direcţia de Sănătate Publică a Judeţului Arad şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Arad analizează datele epidemiologice existente, în vederea luării deciziilor pentru începerea în maximă siguranţă a noului an şcolar. Situaţia pentru fiecare unitate de învăţământ va fi prezentată Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Arad, care va emite o hotărâre în baza propunerilor venite dinspre cele două instituţii amintite”, a mai declarta Lucian Cozma.

Cele opt localităţi din judeţul Arad, aflate în zona roşie sunt: Şiştarovăţ, Pleşcuţa, Moneasa, Dezna, Buteni, Conop, Bârsa, Tauț. Alte 16 localităţi sunt în zona galbenă.

În judeţul Arad, de la debutul pandemiei de coronavirus au fost depistate 2.034 cazuri, dintre care 5 numai în ultimele 24 de ore.

Facebook Comments