Opt cetățeni străini, depistați ascunși în două camioane, la Nădlac

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat 8 cetăţeni din India, Siria și Iark care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunși în două automarfare.
În această dimineață, în jurul orei 02:00, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, judeţul Arad, s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean turc și un cetățean român, conducând ansambluri rutiere înmatriculate în Turcia, respectiv România şi care transportau, conform documentelor de însoţire a mărfii, pal și aspiratoare pe ruta Turcia-Olanda, respectiv România-Italia.
În baza profilului de risc s-a procedat la efectuarea unui control amănunțit al mijlocului de transport în urma căruia polițiștii de frontieră au descoperit, în interiorul automarfarelor, opt cetățeni străini.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliţiei de frontieră pentru cercetări. În cadrul verificărilor, colegii noștri au stabilit că persoanele sunt cetățeni din India, Siria și Irak, care intenționau să ajungă în mod fraudulos într-un stat din vestul Europei.
Având în vedere aspectele constatate, poliţiştii de frontieră au demarat cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de trafic de migranți pentru șoferii automarfarelor și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru toți cetățenii depistați, urmând ca, la finalizarea acestora, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments