Opt cetățeni din Irak şi Iran, opriți la frontiera cu Ungaria

by Dana B.

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat, în două autoturisme tip taxi, 8 cetăţeni din Irak şi Iran, care intenționau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, cu scopul de a ajunge într-un stat din Spațiul Schengen.

 În data de 29.08.2017, polițiștii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Nădlac, județul Arad, împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului Județean de Jandarmerie Arad, au desfășurat o acțiune pe linia combaterii migrației ilegale în zona de competență.

Astfel, în jurul orei 03.00, aceștia au oprit pe DN7, la intrare în localitatea Nădlac, două autoturisme care circulau în regim taxi, conduse de doi cetățeni români și în care se aflau 8 cetățeni de origine afroasiatică.

Cei doi taximetrişti, cetățeni români, împreună cu cetățenii străini, au fost duşi la sediul instituției pentru cercetări.

Cu ocazia verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din Irak şi Iran, 4 bărbați şi 4 femei, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 41 de ani și 3 minorii, având vârste cuprinse între 13 și 14 ani.

Şoferii de taxi au declarat că au fost contactați de cetăţenii străini în staţia taxi din Gara Arad, pentru a-i duce până în orașul Nădlac.

Persoanele în cauză au declarat că, din localitatea Nădlac, intenționau să treacă ilegal frontiera spre Ungaria, pe jos.

În cauză, poliţiştii de frontieră au întocmit cetăţenilor străini acte de urmărire penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

 

 

Facebook Comments