ONU cere Poloniei să primească refugiaţii blocaţi la frontiera cu Belarus

by Florian Popa

Înaltul Comisariat al Naţiunilor Unite pentru Refugiaţi (UNHCR) a cerut, marţi, Poloniei să primească un grup de imigranţi din Orientul Mijlociu care sunt blocaţi de două săptămâni la frontiera cu Belarus, scrie digi24.ro.
Reprezentanții ONU se arată „preocupat de informaţiile alarmante privind situaţia acestor imigranţi”, relatează Le Figaro, citat de Mediafax. „Le cerem autorităţilor poloneze să le acorde acces pe teritoriul Poloniei, asistenţă medicală imediată, consiliere juridică şi susţinere psihologică”, a declarat Christine Goyer, reprezentantul UNHCR la Varşovia.
În urmă cu 15 zile, aproximativ 30 de imigranţi au instalat corturi la frontiera dintre Belarus şi Polonia. Guvernul de la Varşovia refuză să îi primească în Polonia şi acuză regimul din Belarus că facilitează tranzitul imigranţilor extracomunitari spre spaţiul Uniunii Europene.
„Toate statele au dreptul de a-şi administra frontierele în conformitate cu Dreptul internaţional, dar cu condiţia respectării drepturilor omului, inclusiv a dreptului la azil. Solicitanţii de azil nu trebuie sancţionaţi niciodată, nici măcar pentru traversarea frontierelor”, a subliniat Christine Goyer.

Facebook Comments