Oltenii lui Rădoi au dat Bai(a)ram la Arad, trimițând-o pe UTA pe loc de baraj la finalul turului Superligii!

by Sorin Haut

Ajunsă după meciurile de sâmbătă pe locul 13, de baraj pentru evitarea retrogradării, UTA avea nevoie astăzi de un rezultat pozitiv în ultima etapă a turului Superligii. Arădenii primeau în fața a 10.000 de spectatori, pe arena „Francisc Neuman”, vizita celor de la CS Universitatea Craiova, iar Ilie Poenaru nu a putut conta pe nu mai puțin de șase jucători: Șteau, Ademi, Isac și Vukcevic, toți accidentați, Chindriș, suspendat și Ubbink, exclus din lot. Dincolo, Mirel Rădoi a avut două absențe mari în atac, bosniacul Elvir Koljic, în infirmerie de mult timp și Andrei Ivan, în vreme ce Markovic a început meciul pe banca de rezerve. UTA a debutat bine în partidă, iar puștiul Rareș Pop și Cascini l-au pus la încercare în două rânduri pe Arlauskis, în primele cinci minute. Același Pop a creat pericol la poarta oltenilor în minutul 11, dar Bancu a respins in extremis, fază ce anunța golul de 1-0 de peste două minute, când în urma unui corner, oaspeții au bâlbâit mingea în careu, iar Aly Abeid a marcat din întoarcere, de la zece metri, africanul trecându-și în cont primul său gol la UTA, 1-0! Craiova s-a trezit abia după primul sfert de oră, iar Rivaldinho și Nistor și-au creat două bune ocazii, la cea din urmă, în minutul 18, Dobrescu fiind chiar aproape de autogol, reluând cu capul mingea în transversală, după care Iacob a respins salvator șutul fostului dinamovist. În minutul 25, Bancu a centrat excelent de pe stânga, iar Crețu, nemarcat în 12 metri, a șutat din voleu mult pe lângă poartă, acțiune la care apărarea arădeană a fost surprinsă. Presiunea Universității s-a stins pe finalul primei reprize, atunci când defensiva UTA-ei a absorbit fără mari emoții atacurile haotice ale alb-albaștrilor. Iacob a mai fost întrebuințat de un șut a lui Baiaram, în minutul 39.

Erorile lui Dobrescu și Anton au îngropat UTA, iar Baiaram trimite punctele în Bănie

Nimic nu anunța golul egalizator venit chiar la ultima fază a mitanului, în singurul minut de prelungiri, atunci când Nistor a centrat perfect din lovitură liberă de la marginea careului de 16 metri lateral stânga, iar Baiaram, scăpat din marcajul modestului Dobrescu, a înscris simplu cu capul din cinci metri pentru 1-1 la pauză! Partea a doua a început extrem de prost pentru UTA, rămasă în zece oameni după eliminarea lui Anton, care la experiența sa nu avea voie să facă o asemenea eroare: a faultat prostesc undeva în tușă, intrare dură pentru care a văzut meritat al doilea galben. Poenaru a mutat apoi defensiv, cu Batha în locul lui Stahl, însă în minutul 57 a căzut golul de 2-1 pentru Craiova, același Baiaram marcând din 13 metri pe sub neinspiratul Iacob, după o pasă filtrantă excelentă a lui Nistor. Baiaram putea face hatrick-ul, dar l-a luat la țintă pe Iacob, Rivaldinho imitându-l peste două minute. Cu Otele foarte incisiv pe banda stângă, UTA putea egala nesperat în minutul 67, când Postolachi a ratat incredibil din șapte metri poziție centrală, șutând peste poartă la o fază la care fundașii Craiovei au dormit în ghete. Benga a salvat apoi cu o intervenție la sacrificiu în fața lui Rivaldinho, la o centrare a lui Bancu și UTA scăpa din nou de golul trei.

Lui Ilie Poenaru i s-a cerut pe final demisia, la UTA atmosfera este tot mai încordată

Poenaru și-a scos cu un sfert de oră înaintea finalului jucătorii care mai puteau aduce ceva în plus în jocul ofensiv al arădenilor, Otele și Cascini, iar Craiova nu a mai avut emoții până la final. Oltenii s-au mulțumit cu posesia, să plimbe mingea de-a latul terenului, dar chiar și așa Markovic i-a iertat pe utiști în minutul 88, când a ratat din doar șapte metri în urma unei centrări a activului Bancu, scor final 1-2. Tot pe final, lui Ilie Poenaru i s-a strigat demisia de tot stadionul, iar la UTA se anunță nori tot mai negri. Seria infernală de pe finalul turului i-a costat scump pe roș-albi, care încheie prima parte a campionatului pe locul 13, cu 16 puncte, de baraj pentru evitarea retrogradării, cu mențiunea că U Cluj, 14 puncte și Chindia, 15 puncte, au la acest moment un meci mai puțin disputat! (sursă foto: Universitatea Craiova, facebook)

Formații:

UTA: Fl.Iacob – Dobrescu (85 Keșeru), Erico, Benga, Abeid – R.Pop (55 Negoescu), Anton, Cascini (76 Matei) – Stahl (55 Batha), Postolachi, Otele (76 Jobello). Antrenor: Ilie Poenaru.

Craiova: Arlauskis – Screciu, R.Silva, Mitrea – Vătăjelu, Căpățână (67 Mateiu), A.Crețu (84 Roguljic), Nistor, Bancu – Baiaram (67 Câmpanu), Rivaldinho (72 Markovic). Antrenor: Mirel Rădoi.

Arbitri: Andrei Chivulete – Andrei Constantinescu (ambii din București), Imre-Laszlo Bucsi (Sfântu Gheorghe).

Camera VAR: Szabolcs Kovacs (Carei) și Romică Bîrdeș (Pitești).

Observator FRF: Zoltan Szekely (Baia Mare). Observator LPF: Octavian Goga (Brașov).

Facebook Comments