OFSD Arad: Restituiri istorice și evocări, sub egida Anului Centenar, legate de rolul femeii în societate

by Andreea Radu

Organizația femeilor social democrate Arad a organizat, la inițativa doamnei Milica Mihuța, o dezbatere în comuna Conop, localitate ce are conotații afective profunde legate de personalitatea marcantă a marelui intelectual Ștefan Cicio Pop, unul dintre artizanii Marii Uniri. În prezența parlamentarilor PSD de Arad și a unui auditoriu numeros, sesiunea de dezbateri aflată sub egida Anului Centenar s-a erijat și într-un un omagiu la adresa doamnelor de ținută care au luminat viețile corifeilor ardeleni, Eugenia Cicio-Pop sau Elena Goldiș.

Femeia română în istorie, implicarea ei în evenimentele cruciale ale ultimului secol și procesul de emancipare care a dus la conceptul modern de reprezentare feminină în societatea actuală a fost un proces progresiv, care a parcurs cam toate etapele europene ale luptei pentru drepturile si libertățile cetățenești.

Dacă astăzi vorbim despre leadership și participare la toate deciziile majore  ale României, evoluția a fost una marcată de stadiul gradat al recunoașterii rolului major al femeii în construcția socială și politică a comunității.

Pe fond, inițiativa OFSD este cu atât mai generoasă cu cât orice restituire istorică și memorialistică ne aduce mai aproape de un trecut glorios care trebuie să servească drept un exemplu grăitor pentru generațiile prezente și viitoare.

 

Facebook Comments