Oferta turistică a Județului Arad, prezentată printr-un site modern

by Cristian Dobre

Arad. Consiliul Județean Arad a anunțat lansarea noii imaginii a site-ului Centrului Național de Informare și Promovare Turistică al județului Arad. Site-ul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică al județului Arad: http://www.cniptarad.ro/ a trecut printr-un proces de modernizare și îmbunătățire, cu scopul de a prezenta informațiile turistice într-un format intuitiv și modern.

„Site-ul de prezentare turistică al județului Arad a fost conceput în urmă cu 6 ani, după un șablon standard, conform proiectului de atunci. În timp, s-a impus necesitatea modernizării acestuia, actualizării lui la actualele condiții de accesare a informațiilor, inclusiv prin aplicații pe telefon”, a precizat Răzvan Cadar, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Noul site aduce îmbunătățiri ale funcționalității și aspectului din care menționăm:

  • Hartă interactivă cu întreg județul Arad, toate obiectivele turistice fiind vizibile pe hartă iar cel mai apropriat obiectiv turistic va fi semnalat către vizitatorul platformei, el putând naviga către acesta cu ajutorul Google Maps.
  • Localizare locație (obiectiv turistic, cultural etc) după locația curentă a utilizatorului, facilitate care necesită activarea de către utilizator a locației și acceptarea scriptului care rulează pe site.
  • Platforma web va fi de tip responsive, adaptată pentru PC/Mac, telefoane mobile tip smartphone și tablete, astfel încât să afișeze conținutul paginii Serviciului Centrul Național de Informare și Promovare Turistică al Județului Arad în funcție de rezoluția ferestrei de afișare.
  • Galerie foto avansată aferentă fiecărui obiectiv turistic cu posibilitatea de a încărca până la 10 fotografii de calitate HD.
  • Posibilitatea de afișare a videoclipurilor.

Oferta turistică a municipiului și a județului Arad este promovată constant pe paginile și conturile de social media administrate de Serviciul CNIPT Arad: contul de Facebook „Turism Arad”, paginile de Facebook „Centrul de Turism Arad” (publică informații turistice în limba română), „Visit Arad” (publică informații în limba engleză) și contul de Instagram „@turismarad” creat în luna august 2019. În cursul anului 2019 portofoliul foto al Serviciului CNIPT Arad a fost îmbogățit cu fotografii profesionale, care sunt folosite pentru site, pentru postările de pe rețelele de socializare, pentru personalizarea standurilor expoziționale și nu în ultimul rând pentru crearea de produse personalizate.

Facebook Comments