Ofertă educațională unică a Universității de Vest „Vasile Goldiș“

by Andreea Radu

În data de, 3 iulie 2017, la Baza Constructorul (str. General Praporgescu, nr. 1-3), sediul Departamentului de Limbi Moderne din cadrul Universității de Verst “Vasile Goldiş”, a avut loc un eveniment inedit de promovare a unei atractive oferte educaţionale şi a specializărilor Engleză-Germană, Engleză-Franceză şi a mult căutatei specializări noi, Chineză (începători)-Engleză. Ultima a avut probabil cea mai mare cerere, dovadă modul în care tinerii absolvenţi şi familiile lor se informează permanent despre felul în care piaţa forţei de muncă transmite semnale referitoare la joburile cele mai solicitate în care România NU are specialişti, job-uri în instituţiile de bază ale statului, cu salarii uriaşe.

Atmosferă a fost destinsă, post bacalaureat, iar cadrele didactice ale departamentului au purtat discuţii cu elevii şi s-au relaxat jucând volei, tenis şi fotbal.

Candidaţii de la Colegiul „Moise Nicoară” au fost primii veniţi în număr mare pentru a beneficia de toate ofertele unice ale acestui an. Urmăresc specializările la care ştiu că vor fi cu siguranţă posturi atunci când voi absolvi şi care îmi vor asigura un trai decent într-o instituţie mare, posibilitatea de a interacţiona şi cunoste mulţi oameni, culturi, civilizaţii şi orizonturi noi. De ce să caut departe de casă ceva ce găsesc în oraşul meu în cele mai bune condiţii şi cu nenumărate facilitaţi? Păstrez banii pentru masteratul care probabil va fi foarte scump.”, ne spune Cristina D., proaspătă absolventă a Colegiului Naţional “Moise Nicoară”.

OFERTELE UVVG 2017, prezentate tinerilor prezenţi la întâlnirea organizată de Departamentul Limbi Moderne sunt foarte bine gândite şi greu de depăşit în atractivitate, atât ca şi preţ, cel mai mic din ţară, 2000 lei/an universitar, cât şi ca şi amploare a bonusurilor şi facilitaţilor.

OFERTA LICENŢĂ + PORTOFOLIU PROFESIONAL GRATUIT – atrage numeroşi absolvenţi de liceu, conştienţi de importanţa pe care orice angajator o aloca nu doar diplomei de absolvire cât tocmai acestui portofoliu profesional care indica gradele de cunoaştere al unei limbi străine (certificat Cambridge), competente IT (certificate ECDL), experienţa de muncă în spaţiul european şi naţional/internship, o bursă Erasmus/student, modulul pedagogic şi multe altele oferite gratuit pentru candidaţii înscrişi în acest an universitar.

„Într-un centru universitar mare, nu doar tariful este mult mai mare dar toate beneficiile din portofoliul profesional m-ar mai costa peste 1.000 euro, drumuri, timp pierdut. Să nu mai vorbim de internship sau un Erasmus la care cu greu ajungi şi care aici îmi sunt garantate. Sunt sigur că voi avea un portofoliu profesional mai impresionant decât un coleg dintr-un centru universitar mai mare care nu are nimic din acestea. Pe cine credeţi că va alege angajatorul în condiţiile în care toţi vom avea diploma de licenţă însă doar câţiva portofoliul profesional? Sunt încântat de această ofertă”, declara Marian G., de la Colegiul Economic din Arad.

Prin ofertele unice din acest an, Universitatea de Vest „Vasile Goldiş” dovedeşte încă o dată că ÎI PASĂ, că este profund interesată de studenţii săi, de dezvoltarea lor profesională şi inserţia lor imediată pe piaţa forţei de muncă, feroce de competitivă la această oră. Aceste oferte vin să întregească profilul absolventului universităţii noastre printr-un portofoliu profesional de neegalat pe care niciun singur angajator nu îl poate refuza. Acesta conţine: certificare lingvistică internaţională, certificare IT internaţională, experienţă de lucru în spaţiu european şi românesc, bursă Erasmus în spaţiu european sau asiatic, modul pedagogic  TOATE GRATUIT, pe lângă diploma de licenţă.” a declarat prof. univ. dr. Vanda Stan, director al Departamentului de Limbi Moderne.

    ▪ OFERTA 2 LICENŢE SIMULTAN, CEA DE A DOUA GRATUIT

A doua ofertă constituie la rândul ei o noutate absolută: înscrierea simultană la două specializări în cadrul UVVG atrage după sine gratuitatea pentru cea de-a doua specializare.

” În epoca actuală, specializarea multiplă, necesitate imperioasă datorată fluctuaţiilor de pe piaţa forţei de muncă, conferă siguranţa că absolventul UVVG va putea oricând să se replieze pe cea de-a doua specializare dacă numărul mic de posturi de la prima specializare indică această soluţie. Nu doar în la noi, ci în întreaga lume, tinerii îşi iau, foarte precaut şi pragmatic, aceasta măsură de siguranţă.” ne explica dna prof univ dr Vanda Stan.

Şi atunci, ne punem şi noi întrebarea firească a tinerilor absolvenţi care s-au întâlnit într-o atmosferă atât de plăcută la Departamentul de Limbi Moderne:

DE CE SĂ PLECI DE ACASĂ PENTRU O OFERTĂ MAI SCUMPĂ ŞI MAI PUŢIN BENEFICĂ PE TERMEN LUNG CÂND AI TOTUL ÎN ORAŞUL TĂU?

Facebook Comments