O STRUTOCAMILA PERVERSA

by Sida Voicu
Paul Joseph Goebbels, Ministrul Propagandei în timpul regimului nazist al Lui Adolf Hitler, spunea despre sine că are capacitate de a manipula populația ca pe un pian. Goebbels rămâne celebru pentru „tehnica” de a promova minciuni care, prin repetare asiduă, să fie percepute ca adevăruri. Văd că și Traian Băsescu, Emil Boc, Elena Udrea et co. folosesc aceeași tehnică nerușinată, cinică, de manipulare.  După o guvernare dezastruoasă, ne mint în față și se tot dau, cu fiecare zi ce trece, drept salvatorii României , încât chiar au ajuns să creadă ei înșiși asta, de la o vreme încoace. Nu mai departe zilele acestea, echipa de zgomote a lui Băsescu pretindea că „noi”, adică ei, au trecut țara prin cea mai gravă criză. Așa este. Cu diferența că au adâncit a dracului de tare criza mondială, suprapunându-I, prin incompetență, printr-un amatorism frate cu prostia, o și mai feroce criză națională. Dar, să trecem…
Sâmbătă seara, la Cluj-Napoca, a avut loc o întâlnire „între prieteni”, după spusele lui Emil Boc. „Prietenii” care au răspuns convocării, la Hotelul Opera Plaza, au fost Traian Băsescu, Elena Udrea, Theodor Paleologu, Daniel Funeriu, Adrian Papahagi, Emil Boc, lideri ai PDL Cluj… De când sunt Paleologu și Papahagi prieteni cu Băsescu și cu Boc, e greu de spus. Dar, să mai trecem o dată. Scopul întâlnirii? Elena Udrea: „Nu ne-am propus să discutăm ceva”! Adică, după spusele blondei fatale, urma să fie o întâlnire pe tăcute. Doar priviri și, cel mult, semne. Ei bine, în cele din urmă, nu s-au răbdat și au vorbit!! Despre ce? Emil Boc: „În niciun caz politică, nu”! Vorba lui Mircea Badea: „Să mori tu?”. Elena Udrea a fost ceva mai slobodă la gură, la ieșirea de la „întâlnirea prietenilor”. Întrebată dacă s-a discutat despre aderarea lui Boc la Fundația Mișcarea Populară, Udrea a declarat că nu s-a vorbit despre asta și nici despre un candidat la prezidențiale. „Domnul Boc știe ce vrea să facă și în ce parteneriat, în ce echipă vrea să joace, nu trebuie să-l convingă nimeni”, avea să ne asigure, cu substrat, Blonda de la Golden Blitz.
Acum, că s-a făcut politică din greu, că s-au croit strategii, menite să dea oxigen avortonului politic, numit și Partidul Mișcarea Populară, nu se îndoiește nimeni. O demonstrează însăși aderarea lui Emil Boc, în ziua imediat următoare întâlnirii, la Fundația Mișcarea Populară. Gestul lui Boc este, totodată, un semnal de start în campania de racolare și racordare a unor primari pedeliști, a unor lideri locali, a unor pedeliști de rând la Partidul Mișcarea Populară. Pentru că ce este „aderarea la Fundația MP”? O găselniță șmecherească, imorală, de a te pune fățiș, ca primar, în slujba PMP, fără a pierde scaunul de primar.
Așteptăm reacția lui Gheorghe Falcă. Va urma el pasul făcut de Emil Boc? Nu ar fi exclus, pentru că presiunea exercitată asupra-i dinspre Băsescu și Udrea nu-i va permite să se sustragă. Cum va reacționa PDL Arad, la o aderare previzibilă a lui Gheorghe Falcă  la Fundația Mișcării Populare? Firesc ar fi să se organizeze rapid o conferință a Organizației Județene și să-l deposedeze pe primar de funcții, lăsându-l simplu membru al PDL (se știe că a-l da afară din partid, i-ar oferi posibilitatea să se înscrie automat în PMP). Are Nicolae Ioțcu bărbăția de a lua taurul de coarne? Înțeleg Ioțcu și susținătorii lui că tot ce se întâmplă este un puci sui generis pentru a-l anihila pe Vasile Blaga, „golindu-i”partidul? Pricep ei că au două opțiuni – să stea pasivi, să vadă cum pier, ori să lupte, să anihileze dușmanul și să înfrângă în fașă, acest avorton, pe care Traian Băsescu îl vede inteligent? Vom vedea. Tot ce mai puteam adăuga este că, de acum, chiar e vorba de a fi ori a nu (mai) fi!
  de Tristan Mihuța
Facebook Comments