O statuie cu Kobe Bryant și fiica lui a fost amplasată la locul accidentului de elicopter

by Florian Popa

O statuie reprezentându-i pe legenda NBA Kobe Bryant și pe fiica lui, Gianna „Gigi” Bryant, a fost amplasată la locul unde, în urmă cu doi ani, elicopterul în care erau alături de alte șapte persoane s-a prăbușit, relatează digi24.ro.
Statuia de bronz, de 73 kg, îi reprezintă pe cei doi purtând echipament de baschet și privindu-se reciproc, în timp ce Gigi ține mâna lui Kobe, pe care acesta o așază pe umărul ei.
Sculptorul Dan Medina a fost prezent pentru a-i saluta pe fanii care au făcut o drumeție de doi kilometri până la locul amplasării statuii, pentru a aduce un omagiu fostei legende a baschetului american.
O statuie cu Kobe Bryant și fiica lui a fost amplasată la locul accidentului de elicopter, la 2 ani de la moartea lor. FOTO: Profimedia Images
„Am făcut acest lucru pe cont propriu, nu m-a rugat nimeni să îl fac”, a declarat Medina, citat de Reuters.
Pe piedestalul de oțel al statuii sunt gravate numele tuturor celor nouă victime ale accidentului ce a avut loc în dimineața zilei de 26 ianuarie 2020. De asemenea, este gravat celebrul citat al lui Bryant: „Eroii vin și pleacă, dar legendele sunt pentru totdeauna”.
De cinci ori campion NBA, în cele 20 de sezoane petrecute la Los Angeles Lakers, moartea lui Bryant, la vârsta de 41 de ani, a șocat lumea sportului profesionist și a îndoliat mulțimile de fani.
Gigi avea 13 ani în momentul accidentului, care a avut loc în timp ce se îndreptau spre un turneu de baschet pentru juniori.
Omagii aduse lui Bryant de către prietenii, fanii și foștii săi coechipieri au fost postate miercuri pe rețelele de socializare.
„Știu că mulți dintre voi sunteți acolo și vă este dor de el și încă vă doriți să-i vedeți strălucirea pe teren și ceea ce făcea ca tată”, a scris Kareem Abdul-Jabbar, de la Lakers, despre Bryant, care era tatăl a patru fete.
„A fost minunat modul în care antrena fetele și le făcea să intre în joc. Sper ca toți cei de acolo să vă amintiți de el așa cum ar trebui și să vă rugați pentru soția și familia sa”, a mai scris starul NBA.

Facebook Comments