O simplă ieșire pe străzile Aradului îți aduce nervi și rușine

by Dana B.

În timp ce o vizită în orașe precum Oradea sau Timișoara te poate scoate oarecum din stresul și oboseala unei săptămâni de muncă, o ieșire pe străzile Aradului îți aduce nervi și rușine.

În timp ce primarul se relaxează peste hotare sau pe la București, zonele de promenadă ale arădenilor sunt acoperite de gunoaiele care se revarsă peste tot. Venirea zilelor frumoase de primăvară face ca mulți dintre arădeni să iasă la o plimbare, pe faleza Mureșului sau la umbra copacilor din parcuri. Odată ajunși aici, relaxarea este înlocuită cu nervi și nemulțumire: aleile sunt mărginite de coșuri de gunoi pline, multe dintre ele distruse, cu mizeriile împrăștiate peste tot.

Vlad Botoș, președinte USR Arad: ”Un oraș este frumos atâta timp cât este curat și ordonat. Degeaba are Aradul o arhitectură bogată, un mal al Mureșului verde și răcoros, dacă peste tot ajungi să fii înconjurat de gunoaie. Nu știu dacă primarul mai are timp să se plimbe prin Arad, printre atâtea vizite în țară și peste hotare. Dacă ar fi puțin atent pe unde merge, ar învață de acolo cum să ții un oraș curat. Suntem cu ani în urmă față de alte orașe din România, ca să nu mai vorbesc de cele din Europa occidentală. Plătim milioane de lei pentru salubritatea stradală, plătim salarii bune poliției locale, iar mizeria care acoperă orașul ne face de râsul tuturor celor care ne vizitează.”

Facebook Comments