O simplă eroare a GPS-ului și 100 de șoferi s-au trezit în pustietate

by Cristian Dobre

Plecaţi la drum? Atenţie dacă folosiţi sistemele de navigare. În Denver, mai mulţi şoferi au ajuns pe un drum forestier după ce aplicaţia Google Maps le-a indicat traseul greşit.

Pentru că îi scurta traseul cu o jumătate de oră, o şoferiţă nu a stat pe gânduri când a auzit indicaţiile sistemului de navigaţie.

„M-a scos pe un drum plin de noroi. Dar când am văzut şi alte maşini în faţa mea, m-am gândit că totul e în regulă, aşa că am continuat să conduc.”

Mai exact, alte aproape 100 de șoferi au fost induși în eroare. Toate mașinile au rămas împotmolite în nămol, aşa că s-a creat un ambuteiaj de nedescris.

„În acel moment mi-am dat seama că am luat o decizie greşită. M-am întrebat de ce Google ne-a trimis pe toţi acolo. Nu avea nicio logică. Odată ajuns acolo, nu mai puteai să întorci.”

După ce jurnaliştii au anunţat blocajul în timpul principalelor jurnale de ştiri, mai apoi s-au amuzat copios.

Dar revenind la partea serioasă a evenimentului.

Jurnalist: „Este o greşeală a celor care nu ştiu să citească o hartă. Oamenii se bazează pe tehnologie şi o urmează orbeşte. Dar la sfârşitul zilei tu conduci, nu sistemul de navigare! Acesta nu e perfect! Tu eşti cel care trebuie să ştie unde te duci.”

Şoferiţa povesteşte că a reuşit să iasă într-un final doar pentru că avea o maşină 4 ori 4.

„Mi-am avariat partea din spatele roţii pasagerului din dreapta. Sub partea din spate a maşinii am adunat mult noroi şi iarbă. Da, ar fi trebuit să rămân pe drumul Pena.”

Cât despre aplicaţiile GPS, specialiştii spun că din cauza vremii acestea mai pot da câteodată erori.

Sursa: stirileprotv.ro

Facebook Comments