O ședință foto cu femei nud pe balcon s-a lăsat cu arestarea întregului grup în Dubai

by Andreea Radu

Un grup, printre care 11 femei din Ucraina și un rus, a fost arestat de poliția din Dubai după o ședință foto nud pe balconul unei clădiri, relatează BBC. O înregistrare video postată online sâmbătă surprinde mai multe femei dezbrăcate în toiul unei ședințe foto, pe balcon, scrie hotnews.ro.
Este vorba despre 11 ucrainence, potrivit ambasadei Ucrainei contactată de BBC. Presa rusă susține că printre cei reținuți se află și un cetățean rus. Expunerea publică a trupului este considerată o infracțiune care aduce atingere bunelor moravuri și se pedepsește cu amendă de 981 de lire sterline sau închisoare de până la șase luni în Dubai.
De altfel, mare parte din legislația Emiratelor Arabe Unite se bazează pe Sharia, astfel încât o apariție nud, fie și pe balcon, este de neconceput. De asemenea, în trecut, oamenii au fost închiși pentru afișarea în public a afecțiunii și pentru relații homosexuale.
Ședința foto a avut loc pe balconul unei clădiri din districtul Marina, consulatul Ucrainei precizând că le va vizita pe femei pentru acordarea de asistență.
Agenția de presă rusă Ria a transmis că un rus care a organizat ședința foto a fost și el arestat, informația fiind confirmată de către oficiali. Bărbatul riscă până la 18 luni de închisoare, potrivit agenției de presă.
Poliția din Dubai a avertizat că oricine publică material pornografic sau orice alt tip de material care ar putea aduce atingere bunelor moravuri riscă închisoarea sau amenda.
„Un astfel de comportament este inacceptabil și nu reflectă valorile și etica societății Emiratelor”, a transmis poliția, într-o declarație de presă. Orice persoană care trăiește sau vizitează Emiratele Arabe Unite trebuie să se supună legilor locale, turiștii nefăcând excepție.
Au existat situații în care turiști au fost arestați în timpul vacanțelor din Dubai, un caz celebru fiind cel al unei femei din Marea Britanie care a fost condamnată în 2017 la un an de închisoare pentru că a făcut sex cu un bărbat care nu îi era soț. Femeia a ajuns să fie condamnată după ce a alertat autoritățile pentru că începuse să fie hărțuită de bărbatul respectiv, acesta trimițâdu-i mesaje de amenințare.

Facebook Comments