O RETETA GUSTOASA: CREMA DE DOVLECEI

by Andreea Radu

Ingrediente
250 g dovlecei
10 g făină
100 ml lapte
25 g smântână
un vârf de cuţit de sare
2 rămurele de mărar
½ l apă
50 g nuci

Preparare

1.    Pui apa la fiert şi când clocoteşte adaugi dovleceii curăţaţi de coajă şi tăiaţi cuburi mici. Îi acoperi cu un capac şi îi laşi să fiarbă. Apoi îi scurgi şi păstrezi zeama.

2.    Între timp, desfaci făina în lapte astfel încât să obţii un sos alb, nefiert.

3.    Pasezi dovleceii foarte fierţi, amesteci piureul cu sosul alb, diluezi cu zeamă în care au fiert dovleceii şi pui din nou pe foc pentru două clocote.

4.    Laşi supa să se răcorească, îi pui smântâna, nucile şi mărarul tocat şi serveşti călduţă, nu fierbinte!

 

Sursa: click.ro

Facebook Comments