O operă de artă în valoare de 20.000 de euro, distrusă de un critic cu o doză de suc

by Cristian Dobre

O operă de artă în valoare de 20 000 de dolari a fost distrusă de unul dintre criticii de la galerie după ce aceasta lăsat o doză goala de suc pe ea. Opera de artă contemporană, creată de artistul mexican Gabriel Rico, era formată dintr-o bucată de sticlă în interiorul căreia se aflau câteva obiecte: o piatră şi o minge de fotbal, relatează The Guardian.

Avelina Lesper, critic de artă, a pornit prin gestul său o nouă dezbatere în legătură cu ceea ce înseamnă arta după ce, în semn de dispreţ faţă de opera modernă a unui creator mexican, a lăsat o doză goala de suc pe bucata de sticlă care o conţinea.

Artistul mexican Gabriel Rico realizează opere în care sunt puse împreună obiecte din natură precum pene sau pietre cu obiecte realizate de om, precum mingi de tenis sau de fotbal. Bucata de sticlă care susţinea obiectele a căzut şi s-a făcut bucăţi după ce Lesper a pus doza de suc pe ea.

A fost ca şi când această lucrare mi-a auzit comentariile şi a simţit care a fost părerea mea în legătură cu ea”, a spus Lesper într-o declaraţie pentru Milenio, un grup media mexican. Ea mai spune că reprezentanţii galeriei au cotat opera de artă la o valoare de 20 000 de dolari.

Reprezentanţii galeriei au calificat gestul drept „neprofesionist”, chiar dacă el ar fi fost doar accidental. Ei spun că responsabilitatea pentru distrugerea piesei îi aparţine Avelinei Lesper în totalitate, având în vedere că a pus doza pe expunere şi apoi a încercat să facă o fotografie.

Operele lui Rico sunt foarte căutate de colecţionari şi astfel de galerii de artă în acest moment, conform reprezentanţilor galeriei. Alfonso Miranda, directorul muzeului de Artă din Ciudad de Mexico spune că incidentul este o „tragedie”.

Sursa: digi24.ro

Facebook Comments