NOI FLACOANE CU SUBSTANTE CHIMICE AU FOST GASITE LA BARZAVA

by Sida Voicu

Inca o alerta aseara, in judetul Arad unde au mai fost descoperite alte cateva zeci de flacoane cu diverse substante chimice. De data aceasta, recipientele au fost gasite la marginea localitatii Barzava, dupa ce, in urma cu o zi, au fost descoperite, la 30 de km distanta, in Lipova, aproape 400 de astfel de flacoane.

Expertii au stabilit ca este vorba despre reactivi folositi in laboratoarele de analize medicale si au termenul de valabilitate expirat.

Deseurile au fost gasite de niste localnici pe un drum agricol, in apropierea Drumului National 7, spre Deva. Speriati, oamenii au sunat imediat la Primarie.

„Niste localnici ne-au anuntat. Au auzit la tv ca la Lipova s-au gasit substantele toxice si au vazut recipientele si au venit si ne-au anuntat”, a explicat primarul comunei. E

xpertii ISU – echipati in costume speciale de protectie – impreuna cu politistii si comisarii de la Garda de Mediu, au asigurat imediat zona si au inceput colectarea flacoanelor.

„Am intervenit cu autospeciala CBRN, procedam la izolarea zonei si ridicarea flacoanelor, sunt mai putine ca cele de ieri, doar in jur de 50, acestea urmeaza sa fie depozitate in acelasi loc ca si cele gasite cu o seara inainte”, a sustinut purtatorul de cuvant ISU Arad.

Autoritatile banuiesc ca a existat un singur transport, iar cei care au vrut sa scape de substantele toxice expirate le-au aruncat in mai multe locuri de-a lungul Drumului National 7.

In zilele urmatoare, urmeaza ca padurarii si politistii sa ia la pas toate drumurile forestiere si agricole din zona sa vada daca mai exista astfel de deseuri aruncate.

Neutralizarea legala a acestor reactivi chimici este scumpa si deocamdata nu se stie cine si de ce le-ar fi aruncat.

 

Sursa: stirileprotv.ro

 

 

Facebook Comments