O minoră a fost depistată cu documentul de identitate al unei alte persoane, la Nădlac

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat o tânără din România care a încercat să treacă ilegal frontiera de stat, folosind un document de identitate care aparţinea altei persoane.
În data de 15.01.2023, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieșire din țară, călătorind ca pasager într-un autoturism înmatriculat în Spania, o femeie care s-a legitimat cu o carte de identitate eliberată de autoritățile din România.
Cu ocazia verificării documentului, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoana prezentă la control şi fotografia din document există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care aceasta a fost condusă la sediul instituției pentru cercetări.
În urma verificărilor s-a stabilit că persoana în cauză este cetățean român, în vârstă de 16 de ani. Tânăra a declarat că a luat documentul de identitate de la o prietenă, fără acordul acesteia.
Minora a fost preluată de lucrători din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului, iar colegii noştri au demarat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de fals privind identitatea și tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments