O insulă din Caraibe va deveni prima comunitate în care totul se cumpără cu Bitcoin

by Andreea Radu

Cu o suprafață de numai 18 kilometri pătrați, insula Bequia nu este pe radarul turiștilor care merg în Caraibe, cu excepția vedetelor și a câte unui membru al familiei regale britanice. Dar mica insulă va deveni prima comunitate din lume unde totul se poate plăti cu Bitcoin, relatează digi24.ro.
Un complex rezidențial în care sunt construite 39 de vile de lux va fi primul de acest fel din Caraibe care acceptă Bitcoin ca plată pentru proprietăți.
Moneda virtuală este, de asemenea, acceptată pe insulă ca plată pentru produsele esențiale, precum și la restaurante, cinematografe și cafenele.
Dezvoltatorii proiectului rezidențial spun că au decis să accepte plata în Bitcoin mai mult din necesitate decât pentru a atrage cumpărători.
„Nu este un truc. Este răspunsul la provocările reale cu care se confruntă comunitățile insulare, tăiate tot mai mult de la facilitățile bancare obișnuite”, spune Storm Gonsalves, proprietarul companiei care construiește proiectul rezidențial.
„Locuitorilor țărilor insulare mici le este din ce în ce mai greu să trimită și să primească bani la nivel internațional din cauza acțiunilor luate de marile bănci internaționale pentru a reduce riscurile”, a adăugat Gonsalves.
Marile instituții financiare elimină serviciile bancare intermediate de băncile comunitare mai mici din insule, a explicat el.
„Acest lucru împiedică băncile din insule să tranzacționeze la nivel internațional. Dacă această tendință continuă, înseamnă că micile națiuni insulare vor fi, în esență, rupte de comerțul internațional. Pentru economiile bazate pe turism, acest lucru va fi devastator”, a mai spus Gonsalves.
Acesta este unul dintre motivele pentru care insulele din Caraibe s-au orientat mai mult spre monedele virtuale decât alte părți ale lumii.
„Acest lucru a împins multe națiuni insulare din Caraibe să adopte criptomonedele mult mai repede decât alte țări mai dezvoltate. Bermude, Bahamas, Barbados și St. Vincent sunt lideri în acest sens”, a adăugat Gonsalves.
Totuși, el spune că mulți oameni sunt încă sceptici în ceea ce privește plățile cu monede virtuale.
„Nu toată lumea înțelege avantajul criptomonedelor”, a spus Gonsalves.

Facebook Comments

Centrul de preferințe pentru confidențialitate