Mere uscate – la cuptor, la soare, cu ajutorul unui deshidrator. Dulci și cu puține calorii, perfecte pentru savurat ca gustare între mese.
Feliile de mere uscate presărate cu scorțișoară sunt minunate dacă ești la dietă, pentru că îți satisfac pofta de dulce, au puține calorii, țin de foame și sunt bune și pentru digestie.
Rețetă de mere uscate cu scorțișoară la cuptor
Ingrediente: 3-4 mere (pot fi soiuri diferite), 2-3 lingurițe de scorțișoară
Mod de preparare: taie merele felii (nici prea subțiri, dar nici prea groase), așază-le într-o tavă întinsă tapetată cu hârtie de copt și presară pe deasupra lor scorțișoara. Lasă feliile de mere la copt, la cea mai mică temperatură (120-130 de grade Celsius), timp de 2 ore sau până când capătă textura dorită (acest lucru depinde de soiul de mere și de grosimea feliei).
Merele uscate pot fi păstrate în pungi sigilate sau în borcane cu capac până la o săptămână. Le poți servi ca atare sau cu iaurt, în salate, lapte cu ovăz etc.
erelor uscate: țin de foame și previn constipația
Merele uscate sunt la fel de bune precum cele proaspete. Printre beneficiile acestora se numără:
- Mențin senzația de sațietate
- Îmbunătățesc tranzitul intestinal
- Previn constipația
- Conferă energie
- Ajută la menținerea concentrării
- Asigură transportul oxigenului către țesuturi
- Te ajută să îți menții greutatea normală
- Reglează glicemia
- Previn dezechilibrele hormonale
- Asigură organismului necesarul de vitamina B și minerale (potasiu, sodiu, fier, cupru, seleniu)
Sursa: csid.ro