O FIRMA DE CASA A PDL ARAD A MASACRAT COPACII DIN PARCUL EMINESCU SI DE PE MALUL MURESULUI (FOTOREPORTAJ)

by Cosmin Mihuta

Tăierea copacilor din municipiul Arad a devenit ceva obişnuit în ultimii ani. S-a început cu cei de pe Bulevardul Revoluţiei, de pe trotuare, în urmă cu mulţi ani, în locul cărora n-au crescut nici astăzi alţii demni de centrul Aradului, deşi s-au plătit bani grei. Au urmat copacii de pe Bulevardul Dragalina şi General Vasile Milea, apoi anul trecut s-au ciopârţit cei de pe Bulevardul Revoluţiei, de această dată cei de pe mijloc, pentru ca în acest an să vină rândul parcurilor.

Ceea ce se întâmplă în aceste zile este un nou atentat la spaţiul verde din municipiul Arad, care este siluit chiar de către cei plătiţi să-l îngrijească şi să-l înfrumuseţeze. Ceea ce se întâmplă în Parcul Eminescu şi în zona Tribunalului Arad este strigător la cer. Copacii au fost pur şi simplu ciopârţiţi, încât arată ca în filmele de groază, în timp ce alţii au fost de-a dreptul raşi de pe faţa pământului, deşi în iarbă se mai văd urmele unor copaci care nu erau nici pe departe buni de tăiat.

N-a scăpat nici faleza Mureşului, zona Perla, Constructorul şi dincolo de această bază sportivă. Plopii au fost ciuntiţi într-un mod oribil, iar acum arată ca nişte stâlpi de curent cu ramificaţii, în timp ce în apropiere de baza constructorul avem din nou aceeaşi copaci măcelăriţi pe care-i întâlnim şi în Parcul Mihai Eminescu. Iar urmele arată că nici în Parcul Eminescu, nici pe Faleză, nu s-au tăiat doar uscăturile, ba din contră, am putea spune. O imagine dezolantă, pentru care Primăria Arad plăteşte bani grei firmei Universul Verde, ale cărei maşini şi ai căror muncitori se ocupau, zilele trecute, de aceste operaţiuni. Suntem curioşi câţi bani primeşte această firmă considerată de casă (şi altele care se ocupă de spaţii verzi) de la Primăria Arad. Am făcut şi o cerere în acest sens, în baza legii accesului la informaţii, cerere care probabil va avea aceeaşi soartă ca şi cele privind licitaţia pentru tramvaie sau cea privind finanţarea UTA-ei BD. Adică, oamenii lui Gheorghe Falcă vor refuza să răspundă. Poate vor răspunde, totuşi, organelor de anchetă, într-o bună zi.

(Foto: Călin Ardelean)

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

 

 

 

Facebook Comments