O FERMA DIN AGRISUL MARE A FOST SCOASA LA VANZARE PENTRU 11 MILIOANE DE EURO

by Cosmin Mihuta

O fermă zootehnică din Agrişu Mare (comuna Târnova) a fost scoasă la vânzare prin agenţiile imobiliare pentru o sumă enormă: 11 milioane de euro. Deşi la prima vedere suma pare deosebit de mare, când treci în revistă activele, lucrurile parcă nu mai sunt chiar atât de ieşite din comun.

Ferma este compusă din nu mai puţin de 1100 de ha, din care aproximativ 670 de ha proprietate, iar 340 de ha este teren luat în arendă. Apoi vorbim de vaci, juninci şi viţei, aproximativ 1100 de capete, dintre care vaci cu lapte HOLSTEIN 550 de capete, restul juninci şi vitei. De asemenea, există un contract de livrare de 14000 de litri zilnic cu o firma mare de procesare produse din lapte.

Pe lângă acestea, femra dispune de silozuri unde au pe stoc hrană pentru animale pentru minim un an, grajduri vechi si padoage ramase de la ferma veche, fostul IAS, şi unul nou construit,-tanc de racire a laptelui, instalaţie de muls cu softul aferent, clădiri recondiţionate, sediu nou, precum şi case de locuit care sunt date în chirie la angajaţii fermei. Ferma are nu mai puţin de 40 de angajati.

Din păcate, nu se cunosc motivele pentru care o afacere la cheie şi de perspectivă, cum pare cea de la Agrişul Mare, a fost scoasă la vânzare.

Facebook Comments