O femeie care încerca să intre cu acte false în țară, prinsă într-un tren internaţional la Curtici

by Dana B.

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o femeie, cetățean român, care a încercat să intre ilegal în ţară folosindu-se de un document de identitate fals.

 La sfârșitul săptămânii trecute, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici, s-a prezentat pentru a intra în ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia Viena – Bucureşti, o femeie, care la controlul de frontieră s-a legitimat cu o carte de identitate ce purta însemnele autorităţilor române.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentul  prezentat la control este fals, motiv pentru care femeia a fost dusă la sediul Poliţiei de Frontieră pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoana în cauză este cetăţean român, E. O., în vârstă de 26 ani. Faţă de cele constatate, tânăra a declarat că a obţinut documentul fals de la o persoană a cărei identitate nu o cunoaşte, în schimbul sumei de 150 euro şi a recurs la această metodă pentru că nu avea documente.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanei în cauză şi a întocmit actele de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, fals privind identitatea şi uz de fals, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments