O femeie bolnavă de COVID-19 şi-a revenit din comă şi a născut gemene

by Andreea Radu

Taman când doctorii nu îi mai dădeau nici o şansă lui Danielle Martin, de 32 de ani, din Belfast, Irlanda de Nord, a avut loc un miracol, scrie click.ro. Femeia aflată în comă de 10 zile din cauza virusului SARS-CoV-2 s-a trezit la viaţă şi le-a adus pe lume pe Ava şi Amelia.

Miracol în pandemie! Planeta trece prin cel mai urât coşmar la început de secol XXI: 37,5 milioane de oameni au fost infectaţi şi 1,08 milioane au pierit din cauza COVID-19. În condiţiile în care, în Marea Britanie, 42.760 de persoane au pierit, 591.000 au fost infectate şi rata de contaminare ajunsese la peste 17.000 de noi cazuri pe zi, mai au loc şi miracole.

Danielle Martin, de 32 de ani, din Belfast, Irlanda de Nord, a ajuns la 30 martie la Urgenţe pentru că se sufoca. La 1 aprilie, diagnosticul iniţial de pneumonie era înlocuit de COVID-19. La vremea respectivă, Danielle de abia aflase că e gravidă şi credea că va naşte un singur copil. Iubitul ei Bryan Green o veghea nopţile, iar în timpul zilei stătea acasă cu ceilalţi trei copii ai lor, Jaiden, 9 ani, Parker, 3 ani, şi Joshua, 2 ani.

Starea femeii s-a deteriorat însă galopant şi după alte două săptămâni au început să îi cedeze plămânii, ficatul şi rinichii. Înainte să fie conectată la aparatul de ventilaţie mecanică, Danielle i-a spus lui Bryan că ”dacă va trebui să aleagă între ea şi bebeluş să aleagă bebeluşul”. Apoi a ajuns la Terapie Intensivă, a intrat în comă şi a fost la limita dintre viaţă şi moarte timp de 10 zile. Doctorii i-au spus lui Green că nu va trebui să aleagă pentru că ”este puţin probabil ca fătul să fi supravieţuit acestui atac nemilos al virusului”. Mai mult decât atât: medicii i-au spus lui Bryan să se pregătească pentru că Danielle va pierde lupta.

Însă nu a fost aşa. După câteva zile, femeia de 32 de ani l-a sunat pe iubitul ei şi i-a spus că a ieşit de la ATI şi că… are gemeni. În mod uluitor, Danielle şi-a revenit şi a fost externată la finele lunii iunie, nu înainte ca doctorii să o asigure că gemenele ”abia aşteaptă să vină pe lume la termen”. Zilele trecute, Bryan şi Danielle au putut să le strângă în braţe pe Ava şi Amelia, gemenele care au trecut împreună cu mama lor prin coşmarul COVID-19.

Facebook Comments