O femeie a născut pe DN7, într-o autospecială SMURD, cu ajutorul paramedicilor

by Florian Popa

S-a născut pe DN 7, la ora 17.40 de minute în autospeciala SMURD a Punctului de lucru Nădlac din cadrul Detașamentului de Pompieri Arad, are 3200 de grame, se numește Alexandra Mirela și le datorează viața celor 3 paramedici: Plt maj Macovei Florin, comandant de echipaj, Sg.maj Krajcsik Kristian Ivan, Sg.maj Paulik Alin.

IIntervenția a început în Nădlac și nu părea foarte complicată, un transport la spitalul matern.
Pe drumul spre Arad inainte de localitatea Pecica lucrurile au luat o întorsătură neașteptată pentru cei trei paramedici. Femeia acuza dureri puternice împreună cu ccontracții aproximativ din 3 în 3 minute.

Autospeciala a fost oprită, Maco a cerut imediat sprijin dispeceratului o ambulanța cu medic sau măcar asistent dar până atunci împreună cu ceilalți doi salvatori s-au pregătit pentru a asista nașterea.

După câteva minute copilul a fost adus pe lume dar … cordonul oblilical înfășurat după gât, copilul avea culoare cianotică.

Maco, salvator cu experiența, pompier și paramedic nu și-a pierdut cumpătul, a luat cele mai bune decizii, a aplicat tot ce a învățat și ce a văzut la medicii cu care a lucrat pe SMURD Terapie Intensivă Mobilă iar după ce i-a eliberat cordonul ombilical, l-a aspirat puțin, curățat și învelit l-a pus lângă mamă.

„A fost cea mai intensă senzatie pe care am trăit-o in cei 15 ani de intervenție, bineînțeles m-au ajutat și colegii și am luat cele mai bune decizii”, a spus paramedicul.

Facebook Comments