O femeie a încercat să își scoată nepoata din țară cu o procură notarială falsă

by Dana B.

Poliţiştii de frontieră arădeni au depistat o femeie care a încercat să o scoată din ţară pe nepoata sa, cetăţean minor, cu o procură notarială falsă.

 În data de 25.07.2018, în jurul orei 23.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Turnu, judeţul Arad, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară o femeie, în vârstă de 40 de ani, călătorind ca pasageră într-un autocar, însoţită de nepoata sa, R.M., în vârstă de 17 ani, ambele domiciliate pe raza judeţului Bihor.

Cu ocazia efectuării formalităţilor la trecerea frontierei, femeia a prezentat pentru minoră o procură notarială care nu îndeplinea condiţiile uneia autentice.

În urma verificărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au constatat că procura notarială prezentată este falsă. Faţă de cele constatate, mătuşa minorei a declarat că nu avea cunoştinţă că documentul este fals şi intenţiona să ajungă împreună cu aceasta în Spania.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză şi au întocmit acte de urmărire penală pentru săvârşirea infracţiunilor  fals material în înscrisuri oficiale, uz de fals şi tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments