O casă din România se vinde cu 250 de euro. Unde se află și de ce este vândută la acest preț

by Andreea Radu

Satele fantomă sunt o problemă din ce în ce mai mare pentru România, deoarece tot mai mulți români aleg să se mute în străinătate pentru o viață mai bună, iar comune întregi din țara noastră rămân depopulate. Problema statelor depopulate este din ce în ce mai serioasă, deoarece aproximativ 6 milioane de români sunt plecați peste hotare. Dintre aceștia, o bună parte sunt stabiliți de mulți ani, iar exodul românilor continuă să crească, în timp ce populația îmbătrânește pe zi ce trece, conform click.ro.
Locuitorii din satele și comunele din România sunt preponderent vârstnici, care vor lăsa localitățile pustii la un moment dat. În Prahova există un sat unde un metru de pământ costă doar 1 leu, iar în județul Bacău, în satul Rotunda, o casă se vinde cu 250 euro.
Casele din satul Rotunda au fost construite în urmă cu 16 ani pentru a găzdui persoanele care au fost afectate de inundațiile din acea perioadă. Locuitorii satului din Bacău au fost afectați de acele dezastre naturale, iar autoritățile au intervenit construind acestei locuințe.
Totuși, casele au rămas neocupate și sunt date spre vânzare la prețuri reduse, cu mult sub prețul pieței imobiliare. Cu toate acestea, nu este interes pentru aceste proprietăți. Oamenii nu sunt determinați să își cumpere case în satul Rotunda din județul Bacău, deoarece acetea se află într-o stare de degradare și necesită renovări semnificative.
Un alt exemplu sunt cele 200 de locuințe din comuna Gura Văii, care au fost construite pentru sinistrați, însă aceștia nu au rămas acolo o să locuiască pentru o perioadă îndelungată. Localnicii au evacuat locuințele și au luat cu ei tot ce aveau, de aceea aceste case au rămas complet goale, iar unele cazuri au rămas chiar și fără acoperiș sau ferestre.
Primarul din comuna Gura Văii este dezamăgit de situația acestor case,a căror construcție a implicat investiții financiare considerabile. În prezent, chiar dacă prețurile sunt mult mai scăzute decât în trecut, când costul locuințelor varia între 5.000 și 7.000 de euro, puține persoane sunt interesate să se mute în acest sat din Bacău. Mai mult, foarte puțini au cumpărat locuințe în zonă și le-au transformat în case de vacanță.

Facebook Comments