O casă a ars în totalitate, la Petriș

by Adrian Pavel

În această după-amiază, în jurul orei 17:00, pompierii militari arădeni au fost solicitați să intervină pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casă din localitatea Petriș.

Pentru misiune au fost dislocate forțe și mijloace din cadrul Secției de Pompieri Bârzava cu două autospeciale de stingere, o autospecială de primă intervenție și comandă și un echipaj SMURD, încadrate cu 8 subofițeri și 2 ofiţeri.

La sosirea echipajelor de intervenție incendiul se manifesta prin ardere generalizată la nivelul acoperișului, pe o suprafață de aproximativ 300 de mp, cu posibilitate de propagare la întreaga casă cât și la imobilele învecinate.

Pentru optimizarea misiunii de răspuns, din cadrul ISU Hunedoara a fost dislocată o autospecială de stingere cu apă și spumă încadrată cu 5 subofițeri.

De asemenea, în sprijinul forțelor prezente au acționat și pompierii voluntari ai SVSU Săvârșin cu o autospecială de stingere încadrată cu 5 voluntari și SVSU Petriș cu o motopompă și 5 voluntari.

După aproximativ 4 ore de luptă cu flăcările incendiul a fost lichidat.
În urma incendiului au ars acoperișul casei pe o suprafață de aproximativ 300 de mp și 3 camere ale casei cu bunurile aflate în interior.

Din fericire nu s-au înregistrat victime.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind: „amplasarea necorespunzătoare a materialelor combustibile fața de mijloacele de încălzire”.
În speță, proprietarul casei a lăsat în funcțiune nesupravegheat un cuptor de pâine.

Facebook Comments