O călăuză sârbă şi şapte cetăţeni din India, Turcia şi Afganistan, opriţi la frontiera cu Ungaria  

by Cristian Dobre

Știri Arad. Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand, judeţul Arad, au depistat şapte cetăţeni din India, Turcia şi Afganistan care intenţionau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, şase dintre aceştia fiind călăuziţi de un cetăţean sârb.

  În data de 11.12.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliției de Frontieră Vărşand au desfăşurat o acțiune pe linia prevenirii şi combaterii migraţiei ilegale și a infracționalității transfrontaliere în zona de competenţă.

Astfel, în jurul orei 20.20, la aproximativ 700 de metri faţă de linia de frontieră, au fost observate şapte persoane care se îndreptau către graniţa cu Ungaria, acestea fiind preluate şi transportate la sediul instituției pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că şase dintre cei conduşi la sediu sunt cetăţeni din India, Turcia şi Afganistan, cinci bărbaţi cu vârste cuprinse între 22 şi 31 de ani şi un minor în vârstă de 17 ani. Împreună cu aceştia se afla şi un cetăţean sârb, în vârstă de 28 de ani, care urma să îi ajute pe cetăţenii străini să treacă ilegal frontiera în Ungaria.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cetăţenii străini şi de trafic de migranţi pentru cetăţeanul sârb, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

* Tot în data de 11.12.2019,în jurul orei 13.30, poliţiştii de frontieră din cadrul aceluiaşi sector au observat pe malul drept al Crişului Alb, o persoană de sex masculin care se deplasa pe jos spre Ungaria și care nu își justifica prezenţa în zona de frontieră. Imediat, persoana în cauză a fost preluată şi condusă la sediul instituției, pentru cercetări.

În cadrul verificărilor preliminare, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că bărbatul este cetăţean din India, în vârstă de 34 de ani, solicitant de azil în România.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Facebook Comments