O asistentă de 55 de ani din Ineu, sănătoasă tun, a murit de COVID. Virusul a răpus-o în doar o săptămână

by Florian Popa

Coronavirusul face tot mai multe victime în lumea medicală. O asistentă şefă de pe secţia de chirurgie a spitalului Ineu a fost răpusă de COVID, deşi nu era cunoscută cu nicio afecţiune. Colegii ei spun că infecţia a fost extrem de agresivă şi a răpus-o pe femeie în doar o săptămână de la infectare.

Aurica Balint, în vârstă de 55 de ani, a fost depistată pozitiv cu COVID pe data de 4 noiembrie. Ar fi luat virusul nu din spital, acolo unde expunerea era mai mare, ci de la soţul ei, acasă. Bărbatul este poliţist local şi s-ar fi îmbolnăvit într-o misiune.

Ambii pacienţi au ajuns pe secţia de terapie intensivă. Din păcate, femeia nu a mai putut fi salvată, în timp ce soţul ei se află în stare stabilă.

Evoluţie galopantă a bolii

Managerul spitalului a declarat pentru Agerpres că soţul femeii s-a infectat primul şi a fost internat în unitatea medicală din Ineu. În tot acest timp, femeia de 55 de ani se trata acasă, pentru că era asimptomatică. Brusc, starea ei s-a agravat şi în cele din urmă a ajuns la Urgenţe. Pentru că nu dădea semne că îşi va reveni, colegii ei au trimis-o la Spitalul de Urgenţe din Arad.

După o săptămână de când a fost depistată invecţia cu SARS-COD-2, asistenta a murit pe secţia de terapie intensivă a spitalului din Arad.

Asistenta avea 55 de ani şi lucra la Spitalul Orăşenesc Ineu de 25 de ani. Colegii ei spun că era sănătoasă tun, mereu energică şi niciodată nu şi-a luat un concediu medical. Este al doilea caz în care o asistentă din Ineu moare după ce se infectează cu COVID. În urmă cu o lună, o asistentă de pe ambulanţă şi-a găsit sfârşitul în acelaşi mod.

În acest moment, la spitalul din Ineu, alte 17 cadre medicale sunt infectate cu SARS-CoV-2, respectiv 12 asistente, un medic şi patru infirmiere.

Sursa: antena3.ro

Facebook Comments