Nu vrei să ajuți și tu un copil să meargă la școală? Alexandra Timar strânge rechizite pentru 3.000 de copii cu risc de abandon școlar

by Dana B.

Ca un pansament. Exact așa mi-a picat vestea venită de la Alexandra Timar cum că strânge din nou rechizite pentru copiii din acele familii pentru care începerea unui an nou școlar înseamnă stres, neputință, multă frământare și poate chiar o alegere dificilă. Tu ce ai face dacă ar trebui să alegi între a da o bucată de pâine unui copil sau un caiet? Desigur, o întrebare retorică dar al cărei răspuns sincer ne-ar putea determina să întindem o mână de ajutor, fără a judeca prea mult, celor aflați în reală dificultate.

Alexandra și ”pansamentul”

Și de data asta nu mă refer la inițiatoarea campaniei ci la cea care de o săptămână odihnește în sufletele, lacrimile, supărarea și frustrarea fiecăruia dintre noi. Avem pe bună dreptate sute de întrebări legate cum de am ajuns în situația în care un copil de 15 ani ne-a cerut ajutorul, pentru că prin acel apel la 112 de fapt ne-a cerut ajutorul tuturor, iar noi, prin reprezentantul nostru de la capătul firului și toți ceilalți ”meniți” a face lumină în acest caz am dat greș. Toți am dat greș.

În toată această abundență de întrebări, știri false, bâjbâieli, vinovății și acuzații, o altă Alexandra, Alexandra Timar vine și ne spune pentru a nu știu câta oară că  ”EDUCÂND O GENERAȚIE, SCHIMBĂM VIITORUL UNEI ȚĂRI”.

Și nu doar zice ci face un pas concret în acest sens! Un pas cu neprețuita valoare a unui pansament pus pe rana colectivă cauzată de ceea ce se întâmplă în aceste zile la Caracal.

Ne cere ajutorul în numele a 3.000 de copii aflați în situație limită. Copii care riscă să nu meargă la școală pentru că familiile lor nu îi pot susține financiar. Efectiv le e greu sau imposibil să achiziționeze cele necesare începutului de an școlar.

Cu siguranță numărul lor este mult mai mare, însă Alexandra și-a propus ca pe măcar 3.000 dintre ei să îi ajute să țină capul sus în prima zi de școală.

Apelul Alexandrei Timar

”Probabil este campania cea mai importantă din an, dat fiind faptul că fără sprijin material, mii de copii din România abandonează școala anual. Dacă dorești să contribui și tu la un viitor mai bun pentru noi toți, sprijinind copiii din medii defavorizate să aibă parte de educație, te așteptăm până la data de 3 Septembrie cu donatii constând în rechizite (acestea pot fi și folosite dar în stare foarte bună) în unul dintre centrele de preluare sau le poți trimite prin poștă/curier la adresa indicată de mine.

Cei care nu au timpul necesar să meargă la cumpărături, pot face donații în bani într-unul dintre conturile asociației, postate mai jos.

Beneficiarii acestei campanii sunt aceiași copii din campania de Crăciun și Paște. Speram să îi putem acoperi pe toți 3000.

Primim de aceasta dată și hăinuțe (exclusiv pentru copii) cu condiția ca acestea să fie în stare foarte bună, iar pe sacul/cutia în care le aduceți să se scrie mărimea lor și dacă sunt pentru băieți sau fete. Valabil și la papucei.

Cine dorește sa aducă hăinuțe e rugat să ia și ceva rechizite, nu dorim sa transformăm campania într-o oportunitate de a face curat prin dulapuri și atât.

În Arad strângem ca de obicei la Füszfa Gabriela pe str Poetului nr 103-105, Petshop Favorit.

Revin zilele acestea cu lista centrelor de colectare, pe măsura ce spiridușii noștri se anunță disponibili să colecteze.

Educând o generație, schimbăm viitorul unei țări!

PS: nu cred că o să avem reclamații de la copilași dacă în ghiozdănele scăpăm și câte un pachețel de biscuiți sau bombonele.”

Cum zilele acestea ne-au ridicat atâtea semne de întrebare despre viitorul nostru și al copiilor noștri, poate că un prim pas concret spre un viitor care să nu mai permită un nou ”caz Alexandra” stă tocmai în a ajuta un copil aflat în dificultate să meargă la școală.

Mă pot înșela. Dar ce ne costă să încercăm să nu lăsăm ca acești 3.000 de copii să ”dispară” în bezna necunoașterii?

 

Facebook Comments