NU SUNT BANI PENTRU SCOALA „MIHAI EMINESCU“, DESI AVEM EXCENDENT BUGETAR IN 2013 DE 125 DE MILIOANE DE LEI

by Cosmin Mihuta

Municipiul Arad a avut, la finele lui 2013, un excedent buget de 125.450.030 lei, adică aproape 30 de milioane de euro, o sumă enormă care arată că la buget există bani şi e doar o chestiune de voinţă pentru a rezolva o serie de probleme stringente ale Aradului. Printre ele, şi şcoala gimnazială „Mihai Eminescu“, şcoală ce putea fi cumpărată uşor din aceşti bani, totul ar fi fost ca cineva, în speţă puterea locală, condusă de Gheorghe Falcă, să dorească acest lucru.

Nu s-a dorit, dovadă că excedentul bugetar, ce va fi împărţit în această săptămână, nu ajunge şi pentru umilele nevoi ale copiilor de la acea şcoală. Pentru Primăria Arad, a fost mai important ca din cele 125 de milioane de lei, să se aloce câteva milioane de euro pentru Parcul Reconcilierii (pentru satisfacerea dorinţei partenerilor de la UDMR), mansardarea primăriei sau servicii de consultanţă. În loc să se cumpere clădirea şcolii „Mihai Eminescu“, primăria aruncă milioane de euro pe spaţii verzi (nu e vorba de crearea de spaţii verzi noi, ci de reabilitarea celor vechi, pe bani grei), pe irigaţii (despre care am mai vorbit), pe tobogane la ştrand (copiii au întâi nevoie de distracţie şi mai apoi de educaţie), pe relocarea Parcului Copiilor şi multe, multe alte investiţii care puteau aştepta.

O nouă dovadă de dispreţ pentru cei de la „Mihai Eminescu“, care arată că de fapt la mijloc sunt cu totul şi cu totul alte interese, decât cele ale copiilor, cadrelor didactice sau părinţilor de la această şcoală.

Facebook Comments