Nu se vede la televizor: ce a făcut USR în ultima lună?

by Dana B.
Please follow and like us:

USR Arad prezintă un sumar al activităților la nivel național al Uniunii, în condițiile în care aceasta susține că o mare parte a comunicării sale este centrată pe mediul online, iar o parte a mass-mediei s-a coagulat pentru a impune un blocaj mediatic față de inițiativele USR.

Vlad Botoș, președinte USR Arad: ”În cadrul proiectului ”Fără penali în funcții publice” a fost depășit pragul de 100.000 de semnături de susținere. Pentru a duce această propunere mai departe, avem nevoie de 500.000 de semnături, iar susținătorii noștri pot afla detalii și contribui la atingerea acestui prag la adresa: farapenali.usr.ro.

USR a făcut în Parlament opoziție față de legile toxice ale PSD: pachetul de legi anti-justiție, subordonarea Curții Constituționale, oferirea de privilegii pentru primari. Am susținut o moțiune simplă împotriva miniștrilor Educației și Sănătății.

În același timp, USR a inițiat proiecte de legi prin care instituțiile să fie obligate să facă publice toate contractele încheiate, o lege pentru prevenirea și combaterea violenței în familie, precum și un proiect pentru eliminarea ștampilei din administrația publică.

Am contestat la CCR legea manualului unic, această acțiune fiind deja admisă, precum și legea care afectează ariile naturale protejate. USR a mai întocmit un Raport privind criza deșeurilor din România.

Acțiunile USR deranjează tot mai mult partidele clasice. În ultimele zile am văzut cum campania ”Fără Penali” este șicanată atât de reprezentanții PSD cât și de cei ai PNL, care nu acceptă că e vorba de un drept constituțional al cetățenilor de a susține scoaterea celor cu probleme penale din politică. Dacă USR nu este atât de prezent în mass media, precum partidele clasice nu înseamnă că nu are activitate. Chiar dacă nu se vede la televizor, colegii parlamentari și nu numai, susțin prin activitatea și proiectele lor respectarea principiilor democratice și a intereselor oamenilor simpli.

Facebook Comments