NU POTI DORMI? UITE CUM POTI SCAPA DE PROBLEME RAPID

by Sida Voicu
Odihna joacă un rol important în starea noastră de sănătate şi de spirit. Dacă nu poţi să dormi, nu te simţi bine, eşti nervoasă, te concentrezi mai greu şi nu mai eşti la fel de motivată. Uite ce poţi face ca să scapi rapid de problemele cu somnul:

Obiceiuri înainte de culcare

Ca să ţi se facă somn şi să poţi adormi la o oră decentă – cât să te poţi odihni destul – trebuie să ai grijă la ceea ce faci înainte. Aşadar, nu mânca mult, nu face exerciţii fizice înainte de culcare, nu bea cafea sau alcool şi nu la laptopul, tableta sau smartphone-ul cu tine în pat pentru că ai tendinţa să rămâi pe Internet în loc să dormi.

Nu reuşeşti să îţi linişteşti gândurile

Cine nu a avut nopţi în care pur şi simplu gândurile şi grijile au luat-o razna? Unii psihologi recomandă un exerciţiu uşor, dar care funcţionează.  Scrie-ţi ofurile pe o foaie de hârtie, apoi mototoleşte-o şi arunc-o la gunoi – este foarte important să faci toţi cei trei paşi, ca mintea ta să nu se mai gândească la acele probleme, măcar cât vrei să dormi. Ca alternativă, poţi face ceva relaxant înainte de culcare, cum ar fi o baie caldă sau să meditezi timp de câteva minute.

Nu te simţi odihnită de dimineaţă

Deşi te-ai culcat la o oră decentă, tot abia reuşeşti să te pui pe picioare dimineaţa. Foarte multe persoane au această problemă pentru că pur şi simplu nu dorm bine. Perna sau salteaua influenţează foarte mult somnul, aşa că alege-le pe cele mai confortabile şi sănătoase pentru organism.

Nu mai adormi la loc dacă te trezeşti noaptea

Chiar dacă reuşeşti să adormi de cum pui capul pe pernă, dacă ai ghinionul să te trezeşti noaptea din somn, nu mai adormi la loc. În cazul acesta, de vină ar fi stresul, alcoolul băut înainte de culcare sau dacă este prea rece ori prea cald în camera în care dormi.

Facebook Comments