Nu e păcăleală: UTA a câștigat cu „U” Cluj și a ieșit momentan din zona retrogradabilă!

by Sorin Haut

UTA a obținut astăzi o victorie extrem de importantă, 2-0 cu Universitatea Cluj, meci contând pentru etapa a doua a play-outului din Superliga. Susținută de peste 6.500 de spectatori, echipa arădeană a făcut unul din cele mai bune jocuri ale acestui an, asta însă în contextul în care Ioan Ovidiu Sabău și-a menajat destui jucători de bază în vederea partidei din sferturile Cupei. Startul a fost stupefiant, nu s-a ținut minut de reculegere în memoria fostului președinte și finanțator Nicolae Bara, decedat zilele trecute. Nu ne mai miră însă nimic la conducerea clubului…Trecând la fotbal, meciul a început cu o perioadă de tatonare și greșeli în lanț ale ambelor echipe, ieșite parcă din ritm odată cu pauza internațională. Balint a fost de data asta inspirat cu formula de start, iar atacanții și-au făcut în sfârșit treaba. În minutul 22, Roger a centrat de pe stânga, iar Postolachi s-a înălțat în fața careului mic și a trimis mingea cu capul în plasă: 1-0! Două minute mai târziu, același Roger a mai centrat o dată de pe stânga, Postolachi a preluat în careu, a trimis un șut-centrare în fața porții, iar de acolo Milosevic a trimic cu capul pentru 2-0, fază desprinsă parcă din campionatele britanice. Încurajată la Arad de o galerie formată din 100 de suporteri, Clujul a fost foarte palidă și deși a încercat să construiască, a avut rare apariții periculoase. La una din ele, de altfel uriașă, Pițian a trimis puțin alături cu capul, nemarcat în șase metri. Partea secundă a început cu o fază controversată, golul oaspeților din minutul 49 fiind anulat pentru ofsaid la Ze Gomes.

Postolachi a fost omul meciului, gol și assist, Roger – servant la ambele reușite

S-a analizat aproape cinci minute faza, după care arbitrul de centru, Sorin Costreie a validat intervenția tușierului pe motiv că sistemul VAR nu a funcționat în cazul liniilor de ofsaid. UTA nu a mai contat de la mijloc în sus, dar s-a baricadat pe două linii în apărare, menținând avantajul în ciuda a două șuturi periculoase ale lui Remacle și Simion, scoase de sub bară de bravul Kucher. Pe o contră, Ubbink s-a încurcat și a irosit desprinderea. Până la final s-a păstrat același scenariu, cu o Universitatea dominând haotic și fără orizont, Sabău introducându-i târziu în joc pe Nistor, Filip și Bălan, în vreme ce UTA s-a mulțumit să conserve avantajul și să obțină trei puncte mari în lupta pentru salvare. Pragmatică și eficientă, UTA acumulează 17 puncte și urcă în zona verde a clasamentului, până pe un intermediar loc 12. Mai sunt însă de disputat meciuri din etapa a doua a play-out-ului și abia atunci vom putea trage linie. Până una alta, o mare gură de oxigen în lupta la retrogradare și un moral bun pentru meciul de marți, din sferturile de finală ale Cupei României, cu FCU Craiova.

Formații:

UTA: Kucher – Vukcevic, Chindriș, Benga, Roger – Batha, Anton (Cascini) – Postolachi (Keșeru), Ubbink (Hoxhallari), R.Pop (Șteau) – Milosevic (Otele).

U Cluj: Gorcea – Martic, Pițian (Ispas), Miron, Chipciu – Bic, Simion – Oancea (Filip), Remacle (Nistor), Tescan (I. Stoica) – Gomes (Bălan).

Au arbitrat: S. Costreie (Buftea – Ilfov) – la centru, M. Grigoru (București) și I. Bucsi (Sf. Gheorghe) – asistenți.

 

 

Facebook Comments