NU AVEM BANI PENTRU A CUMPARA CLADIREA SCOLII „MIHAI EMINESCU“, DAR CHELTUIM UN MILION DE EURO PENTRU IRIGATII

by Sida Voicu

Reprezentanţii Primăriei Arad au respins în mai multe rânduri ideea de a cumpăra spaţiul în care funcţionează şcoala gimnazială „Mihai Eminescu“, pe motiv că nu există banii necesari unei astfel de operaţiuni. Clădirea ar costa în jur de 5 milioane de euro. Având în vedere că în ultimii ani s-au plătit 700 de mii de euro chirii pentru acest imobil, mai mulţi consilieri locali au propus ca în loc să se plătească sume enorme pe chirie, să se achiziţioneze imobilul. Răspunsul a fost mereu acelaşi: nu sunt bani. Site-ul livearad.ro va prezenta, începând de astăzi, cum se aruncă banii arădenilor pe tot felul de lucruri nefolositoare, în timp ce pentru sutele de elevi de la şcoala „Mihai Eminescu“ nu există fonduri.

Dacă s-ar dori cumpărarea acelui imobil, banii n-ar fi o problemă, fiindcă Primăria Arad are numai în fondul de rezervă şase milioane de euro. Apoi, există o serie de „investiţii“ care nu sunt urgente pentru municipiul Arad, dar care sunt făcute numai pentru a îngrăşa firmele de casă ale PD-L. Cel mai bun exemplu e faptul că Primăria Arad cheltuie nu mai puţin de opt milioane de lei (aproape 1,8 milioane de euro) pentru … a iriga spaţiile verzi din Arad. O sumă enormă, care va fi plătită firmelor de casă, aceleaşi firme care în noiembrie puneau iarbă prin municipiu, pe bani grei, plătiţi de arădeni.

Cele opt milioane de lei sunt cheltuiţi pentru „Proiect tehnic şi execuţie – Instalaţie de irigat a spaţiilor verzi din municipiul Arad“, proiect demarat în noiembrie 2012, cu o durată de execuţie de 18 luni, urmând să fie finalizat în luna mai 2014. O bună parte din bani a fost deja plătită de către Primăria Arad, pentru acest an fiind de plătit încă 4,6 milioane de lei. Adică un milion de euro ca să udăm iarba din municipiu. Sumă care putea fi folosită pentru a achita un sfert din şcoala gimnazială „Mihai Eminescu“. Asta în cazul în care soarta copiilor  de la acea şcoală ar interesa pe cineva din administraţia locală.

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

Facebook Comments