NOUL AMBASADOR AL UNGARIEI A VIZITAT ARADUL

by Cosmin Mihuta

Primarul Municipiului Arad, Gheorghe Falcă, a primit marţi dimineață vizita noului ambasador al Republicii Ungare în România, Excelența Sa Zákonyi Botond. La întâlnire au mai participat Magdo Janos, consulul general al Ungariei la Cluj-Napoca, András Pál, secretar al ambasadei, și Levente Bognar, viceprimarul municipiului Arad.

În cadrul întrevederii s-au discutat mai multe teme de interes bilateral, subliniindu-se bunele relații pe care municipiul Arad le-a avut de-a lungul anilor cu reprezentanții diplomatici ai Ungariei în România precum și cu mai multe orașe din Ungaria. O temă importantă prezentată de Primarul Aradului a fost candidatura noastră la titlul de Capitală Culturală Europeană a anului 2021, pentru care orașele partenere din Ungaria și-au exprimat deja susținerea. Primarul a prezentat câteva din proiectele municipalității care speră se se bucure susținere din partea ambasadorului și a Ministerului Culturii, respectiv înființarea unei secții de limbă maghiară la Teatrul “Ioan Slavici“, punerea în valoare a relicvelor Revoluției de la 1848 din colecția Muzeului sau extinderea și reabilitarea Parcului Reconcilierii  care se va realiza în acest an.

Primarul Aradului a explicat și rolul principal al Cetății Aradului în proiectul de candidatură pentru Capitala Culturală, prezentând și stadiul demersurilor pentru transferul Cetății în administrare locală.

 

Facebook Comments