Nouăsprezece cetăţeni din Irak, Palestina şi Siria, opriţi la frontiera cu Ungaria

by Andreea Radu

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu au depistat nouăspreceze cetăţeni din Irak, Palestina şi Siria, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, pentru a ajunge în vestul Europei.

În data de 21.02.2020, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Turnu, judeţul Arad, au desfașurat o acțiune în vederea prevenirii și combaterii migrației ilegale în zona de competență. Astfel, în jurul orei 18.00, au depistat, la aproximativ 100 de metri de graniță, un grup format din nouăsprezece persoane, care se îndrepta pe jos spre teritoriul Ungariei.

Toți cetățenii străini, 14 bărbaţi, o femeie şi 4 copii au fost preluați și transportați la sediul Sectorului P.F. Turnu pentru cercetări.

În cadrul verificărilor, polițiștii de frontieră au stabilit că grupul este format din cetăţeni din Irak (12), Siria (6) si unul din Palestina, adulții având vârste cuprinse între 18 şi 49 de ani, iar minorii între 6 și 16 ani. Din primele declaraţii ale celor în cauză s-a mai stabilit că aceștia doreau să ajungă în Ungaria, având ca destinație finală state din vestul Europei.

În cauză, polițiștii de frontieră continuă cercetările faţă de cetăţenii străini, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Facebook Comments