Nouă tineri din Afganistan, depistați ascunşi în două TIR-uri la PTF Nădlac II

by Florian Popa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecerea a Frontierei Nădlac II – judeţul Arad au depistat nouă cetăţeni din Afganistan, solicitanţi de azil în România, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi în două automarfare încărcate cu role din hârtie, respectiv frigidere.

* În data de 30.10.2020, în jurul orei 08.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean din Belarus, în vârstă de 23 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în Polonia. Şoferul transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, role de hârtie pe ruta România – Polonia.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul automarfarului au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, două persoane.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, doi minori, în vârstă de 15, respectiv 16 ani.

* Tot ieri, în jurul orei 20.10, în acelaşi punct de trecere, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean român, în vârstă de 61 ani, conducând un ansamblu rutier înmatriculat în România. Şoferul transporta frigidere pe ruta România – Danemarca.

Şi în acest caz, poliţiştii de frontieră au procedat la efectuarea controlului amănunţit al mijlocului de transport. Astfel, în interiorul acestuia au fost descoperite, ascunse în compartimentul marfă, şapte persoane.

În cadrul verificărilor preliminare, polițiștii de frontieră au stabilit că sunt cetățeni din Afganistan, patru tineri cu vârste cuprinse între 21 şi 23 de ani, şi trei minori, cu vârste cuprinse între 15 şi 17 ani.

În ambele situaţii, tinerii, care sunt solicitanţi de azil în România, au declarat că intenţionau să ajungă în state din vestul Europei.

În cauze, polițiștii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru șoferii celor două automarfare și tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat  pentru cetățenii străini, la final urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

 

Facebook Comments