NOUĂ PLANTE CARE CURĂŢĂ RINICHII

by Cristian Dobre

Rinichii joaca un rol cheie in functionarea organismului, nu numai prin faptul ca filtreaza sangele si curata deseurile, dar si prin faptul ca echilibreaza nivelul de electroliti in organism, mentin controlul tensiunii arteriale si stimueaza producerea de celule rosii in sange.

Iata si cateva plante care ne vin in ajutor:

Inainte de a trece la “tratamente” mai exotice nu ne putem opri sa mentionam doi venerabili campioni in lupta impotriva afectiunilor renale: matasea de porumb si cozile de cirese. Sub forma de ceai, acestea au atat proprietati profilactice, cat si curative.

1. Ghimbirul – contine compusi antioxidanti benefici pentru rinichi, ajutand la purificarea acestora.

2. Turmericul – are reale proprietati antiseptice si antinflamatorii, fiind folosit de mii de ani in tratamentul bolilor. In cazul rinichilor, este eficient in preventia si tratarea infectiilor urinare.

3. Papadia – Mai ales frunzele acesteia sunt printre cele mai bune diuretice din natura. Intaresc rinichii prin combaterea retentiei de apa, reducand iritatiile la nivelul aparatului urinar. De fapt, toate partile papadiei pot fi folosite, proaspete sau uscate, pentru a prepara un ceai foarte reconfortant si racoritor.

4. Urzica – Sub forma de ceai sau mancare, urzica este un adevarat elixir pentru sanatatea sangelui si a rinichilor, prin efectul diuretic si antibacterian pe care il are.

5. Patrunjelul – Este una dintre cele mai eficiente plante in tratarea bolillor renale, Curata rinichii de toxine, previne formarea pietrelor si a nisipului renal si combate infectiile urinare.

6. Nalba mare – Radacinile nalbei mari au proprietati diuretice si sunt folosite ca tratament in combaterea infectiilor tractului urinar, pietrelor la rinichi si a infectiilor vezicii urinare. Este o planta cu principii active foarte puternice, de aceea se recomanda administrarea ceaiului de nalba mare, dupa cateva ore de la ingerarea medicamentelor, pentru ca inhiba absorbtia acestora.

7. Boabe de ienupar – sunt cunoscute pentru faptul ca imbunatatesc functiile rinichilor. Sunt utilizate impotriva infectiilor urinare si a pietrelor la rinichi si vezica. Ca si Nalba mare, ienuparul este o planta extrem de puternica. Nu se foloseste in cazul inflamatiilor renale, este interzisa in timpul sarcinii si nu poate fi administrata mai mult de 4 saptamani, fara pauza. Nu beti niciodata ceai de ienupar inainte de a pleca la plimbare. Ienuparul creste nevoia de urinare si va puteti trezi in situatia stanjenitoare, de a face cale intoarsa, rapid.

8. Coada soricelului – nu numai ca este un diuretic extrem de eficient, dar contine si substante antiseptice si antiinflamatoare. Practic, ceaiul de coada soricelului rezolva doua probleme simultan: stimuleaza eliminarea urinei, luptand in acelasi timp cu bacteriile care cauzeaza infectiile tractului urinar.

9. Trifoiul rosu – stimuleaza eliminarea toxinelor si a surplusului de apa din rinichi.

Sursa: sanatate.bzi.ro

Facebook Comments