Nouă persoane au fost răpite de pirați în largul statului Benin

by Andreea Radu
O navă deținută de compania de transport maritim J.J. Ugland a fost abordată de pirați, în largul coastelor statului Benin, care au răpit nouă membri ai echipajului navei, a anunțat firma, potrivit cotidianului The Japan Times, scrie hotnews.ro.
Ceilalți membri ai echipajului navei, care au reușit să evite să fie capturați, au anunțat autoritățile locale, iar nava a ancorat în portul Cotonou, se arată într-un comunicat publicat duminică de firma de transport maritim.
Compania norvegiană a comunicat că rudele celor răpiți în incidentul care s-a produs sâmbătă au fost anunțate, fără însă să ofere detalii despre naționalitatea ostaticilor.
Deși pirateria a scăzut la nivel mondial, Golful Guineei din Africa de Vest este o zonă în care riscul atacurilor armate cu scopul răpirii marinarilor și jefuirii navelor comerciale rămâne ridicat, a transmis, luna trecută, Biroul Maritim Internațional, un departament al Camerei Internaționale de Comerț.
În ultimele luni, companiile de transport maritim au anunțat că în această regiune s-au produs mai mult incidente similare, inclusiv răpirea a opt membri ai echipajului unei nave germane în largul Camerunului, în luna august, și a zece marinari turci în largul coastelor Nigeriei, în iulie.
Facebook Comments