NOUA MODURI SIMPLE IN CARE POTI SLABI

by Sida Voicu
Micile schimbări pe care le poţi face, chiar şi câte una pe săptămână, pot ajuta să îţi menţii greutatea sau slăbeşti până ajungi la greutatea ideală. Nu trebuie să te grăbeşti, ci să te disciplinezi şi să duci un trai cât mai sănătos. Iată 10 moduri simple în care poţi face asta.

Începe cu salata

La mesele principale ar trebui să mănânci şi legume proaspete, iar dacă le mănânci înainte, ajungi să consumi mai puţin din restul alimentelor, arată un studiu din Pennsylvania. De asemenea, daca îţi iei sos pentru salată, nu îl turna peste legume, pentru că este plin de calorii. În schimb, înainte să înfigi furculiţa în legume, bagă-i vârfurile în sos.

Mergi în timp ce vorbeşti la telefon

De fiecare dată când îţi sună telefonul, ridică-te de la birou şi începe să te plimbi în timp ce vorbeşti. Chiar dacă nu ai timp să faci mai multă mişcare, fiecare minut de mers pe jos contează, pentru că arzi mai multe calorii zilnic.

Dormi mai bine

Fă tot posibilul să ai un somn cât mai odihnitor – când nu dormi destul, în organism se produce mai mult hormon cortizol, adică cel al stresului, din cauza căruia mănânci mai mult şi mai prost. În acelaşi timp, scade şi nivelul leptinei, care înteţeşte senzaţia de foame.

Lactate, zilnic

O felie de brânză slabă sau un iaurt îţi pot grăbi metabolismul, au descoperit oamenii de ştiinţă din Tennessee. În plus, iaurtul ajută în curele de slăbire, atât timp cât este slab şi nu conţine zahăr.

Facebook Comments