O NOUA GOGOASA DE LA BRAD: FALCA NU S-A MAI INTALNIT CU DELEGATIA FMI

by Sida Voicu

Tot weekendul am avut parte de ştiri care mai de care mai pompoase, cu primarul Aradului, Gheorghe Falcă, pe post de negociator şef cu FMI. De la ziare, la televiziuni, de la site-uri, la radiouri, toată lumea a preluat anunţul edilului Falcă, cel care ne anunţa, grav, că va participa, luni, 27 ianuarie, la o întâlnire cu delegaţia FMI, condusă de doamna Andrea Schaechter.  Cică, însuşi marele FMI a solicitat să se întâlnească cu Asociaţia Municipiilor din România, iar Gheorghe Falcă, în calitate de prim-vicepreşedinte al asociaţiei, urma să stea în primul rând la şedinţa cu pricina, unde trebuia să se discute despre „impactul Deciziei Curţii Constiţutionale asupra planurilor de descentralizare (ce schimbari au fost deja facute la nivelul regiunilor şi comunităţilor; care sunt paşii care urmează); situaţia financiară a autorităţilor locale, inclusiv acumularea de arierate; planurile de investiţii ale autorităţilor locale“.

Vă mărturisim că luni am aşteptat cu sufletul la gură să aflăm ce le-a transmis domnul primar celor de la FMI. Toată ziua am butonat în aşteptarea vreunui breaking news la România TV, Antena 3, măcar pe la B1TV, să vedem dacă Gheorghe Falcă şi-a dat sau nu acceptul pentru ca România să semneze acordul cu FMI. Nimic. Tăcere totală. Ne-am zis că o fi Voiculescu la mijloc, sau poate Ghiţă (Sebastian, nu Falcă). Or fi pus la cale un sabotaj la adresa primarului de Arad, care este un pericol pentru prezidenţiale, după cum am văzut în confruntarea internă din PD-L, aşa că s-au pus să-l cenzureze pe bietul om. Aşa că am dat căutare pe google, fiindcă ăsta nu minte, şi n-are parti-pris-uri. Nu ştie ce e politica, e imparţial, ca tot americanul. Nimic, nici pe google. În afară de articolele din presa arădeană, care mai de care mai laudative, nimic, niciun cuvânt despre vreo întâlnire între FMI şi Asociaţia Municipiilor din România măcar, darmite între FMI şi Falcă. „Nu se poate“, ne-am spus, nu ştiu ăştia din presa centrală, o fi o conspiraţie mondială ca să-l oprească pe Falcă din cursa pentru Cotroceni. Am făcut o ultimă încercare disperată. Pe site-ul Asociaţiei Municipiilor sigur trebuie să fie ceva, aşa că am intrat să vedem. Şi am găsit. Era ceva. „Asociaţia Municipiilor din România (AMR) organizează, în perioada 27 – 29 ianuarie, A patra întâlnire de lucru a partenerilor pereche AMR şi ICLEI Europe şi cea dea doua Masă rotundă cu autorităţi locale de la nivelul municipiilor în cadrul Proiectului SEAP PLUS la sediul Primăriei Municipiului Piteşti“.

Nu se poate. Ăştia aveau alt program. Poate o fi altă asociaţie a municipiilor. Aşa că am pornit din nou la căutare, de data asta pe site-urile arădene, că aici avem informaţii calde cu Falcă. Când colo, ce să vezi ? Avuseseră dreptate colegii noştri de la Arad. Falcă chiar avea întâlnire. Da’ nu cu FMI, ci cu …FRF. Că veni Gică Popescu la Arad să-şi facă poză cu nea Cura, ca să-i facă o lecuţă de campanie (Popescu la Cura, să ne-nţelegem) poate mai stă omu’ o tură preşedinte la AJF. Ne trebui o zi întreagă să căutăm după întâlnirea Falcă-FMI, ca să ne trezim cu o masă rotundă Cura-FRF, cu Falcă pe post de povestitor despre modernizarea stadioanelor.

Şi uite aşa ne-am luat iar după Gheorghe Falcă şi am pierdut o zi întreagă încercând să-i descoperim gogoaşa. Da’ nu-i nimic, că şi marţi e o zi, aşa că ne vom pierde ziua cu gogoaşa Mărăşeşti.

 

cosmin.mihuta@livearad.ro

Facebook Comments